Am fost sancționat contravențional pentru că am parcat pe locul rezervat persoanelor cu dizabilități conf. LG.448/2006 alin.1. lit.g. cu 2000 de lei.
Am făcut contestație motivând că nu am parcat, deoarece am imobilizat mașină doar cât timp au coborât 2 persoane și am ajutat la preluarea a două valize din portbagaj, ce a durat aprox. 2 min.
Conf. OUG Nr. 195 din 12.12.2002 din codul rutier art. 63 ali. 2 lit. a - Nu se consideră oprire:
imobilizarea autovehiculului cât timp îmbarcă și debarcă persoane din aceasta.
Am menționat acest aspect și în procesul verbal și că acest lucru se poate verifica și pe camerele de luat vederi de pe domeniul public. Ce șanse am să câștig procesul aflat pe fond?
Mulțumesc
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti sanse, parcarea este de fapt o stationare, adica durata de timp cit masina este imobilizata pe acel loc trebuie sa depaseasca 5 minute. Daca in instanta aveti probe ca nu ati depasit aceasta durata, nu se poate vorbi despre parcare, deci nu ati incalcat legea.
§ 10. Oprirea, staționarea și parcarea
Articolul 63
(1) Se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste aceasta durată, imobilizarea se consideră staționare.
(4) Se consideră parcare staționarea vehiculelor în spații special amenajate sau stabilite și semnalizate corespunzător.