avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost sancționat contravențional pentru că am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost sancționat contravențional pentru că am parcat pe ...

Am fost sancționat contravențional pentru că am parcat pe locul rezervat persoanelor cu dizabilități conf. LG.448/2006 alin.1. lit.g. cu 2000 de lei.
Am făcut contestație motivând că nu am parcat, deoarece am imobilizat mașină doar cât timp au coborât 2 persoane și am ajutat la preluarea a două valize din portbagaj, ce a durat aprox. 2 min.
Conf. OUG Nr. 195 din 12.12.2002 din codul rutier art. 63 ali. 2 lit. a - Nu se consideră oprire:
imobilizarea autovehiculului cât timp îmbarcă și debarcă persoane din aceasta.
Am menționat acest aspect și în procesul verbal și că acest lucru se poate verifica și pe camerele de luat vederi de pe domeniul public. Ce șanse am să câștig procesul aflat pe fond?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:26, 11 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti sanse, parcarea este de fapt o stationare, adica durata de timp cit masina este imobilizata pe acel loc trebuie sa depaseasca 5 minute. Daca in instanta aveti probe ca nu ati depasit aceasta durata, nu se poate vorbi despre parcare, deci nu ati incalcat legea.
§ 10. Oprirea, staționarea și parcarea
Articolul 63
(1) Se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste aceasta durată, imobilizarea se consideră staționare.
(4) Se consideră parcare staționarea vehiculelor în spații special amenajate sau stabilite și semnalizate corespunzător.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o întrebare am oprit și eu voluntar pentru 2 minute în ... crtmihai98 crtmihai98 Am o întrebare am oprit și eu voluntar pentru 2 minute în zona cu oprirea interzisă și am fost sancționat contravențional nu știu exact cum este legea ... (vezi toată discuția)
Care sunt procedurile? si daca ar fi sansa de reusita? raull raull In data de 13. 05. 2014. Fiind stationat pe trotuar cu autoturismul firmei de curirat Politia Locala m-a oprit si mi-au facut proces verbal cu amenda de 170lei ... (vezi toată discuția)
Oprirea autovehicului dupa trecerea de pietoni pentru debarcarea unei persoane SorinST SorinST Buna ziua, As dori sa stiu daca oprirea autovehicului dupa 1m de trecerea de pietoni, care si coincide si cu statia de autobus atat timp cat am lasat o ... (vezi toată discuția)