avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cat de legala este majorarea unor impozite locale ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cat de legala este majorarea unor impozite locale peste coeficientul maxim prevazut de lege

Cat de legala este majorarea unor impozite locale peste coeficientul maxim prevazut in lege?
Exemplu concret: In cadrul HCL 463 din 28.12.2021 privind stabilirea impozitelor si taxelor la nivelul municipiului Constanta in anul 2022 alineatele 1 si 2 din art.5 suna asa
" Art5 (1) Pentru cladirile nerezidentiale aflate in proprietatea persoanelor fizice, impozitul/taxa pe cladiri se calculeaza prin aplicarea cotei de 1,3% asupra valorii impozabile a cladirii.
(2) Impozitul/taxa pe cladiri stabilita conform alin. (1) se majoreaza cu o cota aditionala de 15,4%.
..."
Sunt legale astfel de artificii de calcul care maresc coeficientul de impozitare de 1,3% care este deja la nivelul maxim prevazut de lege?

Alte discuții în legătură

Valoare impozit cladire 7clau 7clau Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca am firma de taxi si sediul firmei este acasa cu cat se mareste impozitul pe cladire ? (vezi toată discuția)
Recomandare pentru forma juridica, dupa renuntarea la pfa Keffr3n Keffr3n Salut, Am un job, full time, si pe langa asta mai fac mici chestii, legate de comunicare/publicitate. Sunt lucrari punctuale, mai mult de hobby. Din cate ... (vezi toată discuția)
Impozit/taxe pe clădiri Spat Spat Am o casa in Resita (CS) compusa din subsol care e amenajat ca apartament locuit,parterul e amenajat pt spatiu comercial(birouri sau alte activitati) si etaj ... (vezi toată discuția)