Acum un an, m-am mutat intr-un bloc cu 18 apartamente. Proprietar, nu chiriaș, la mansarda, deasupra etajului 4. Spatiile comune din subsolul blocului, le-au împărțit și închis cu pereti, facandu-si magazii. Mie nu mi-au dat, pentru ca erau deja ocupate de dânșii "și nu mai este loc".
Nu am zis nimic, am zis sa fim vecini buni.
Întrucât ap meu este la mansarda, unde era montat doar un geam micuț, am anunțat pe grupul blocului ca voi monta un geam. Prin montarea acestuia, am scos doar material de umplutura, (rigips, cărămidă și tencuiala), fără a ma atinge de elemente de rezistenta, stâlpi, grinzi, etc. Chiar i-am invitat să vină să vadă acest lucru. Blocul este pe cadre, caramida nefiind portanta, ci umplutura.
Acum, la 4 zile de la montare, au început discuții, ca legal trebuia făcută cerere, pe care sa mi-o aprobe sau nu, dânșii.
Am zis ca voi face cerere, intrucat chiar nu am știut ca ptr un geam trebuie sa le cer aprobare.
Dânșii (doar unii) îmi cer mie legalitate, dar ptr boxele/magaziile de la subsol, n-au mai dorit legalitate.
Va rog un sfat, ce pot face sa inchid discutiile? Mulțumesc!
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dv ati intervenit asupra partii comune de imobil de locuit in comun
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul legal sa intervina,sa schimbe aspectul sau destinatia partii comune fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Concret ,prin interventia dv ati modificat aspectul exterior al constructiei fara a parcurge procedura legala in urma careia ati fi obtinut documentele legale care sa fie consemnate in cartea tehnica a constructiei
Pe de alta parte nici interventia vecinilor nu are acoperire legala,este neautorizata iar ISU nu accepta modificarea /interventii neautorizate in subsolurile cladirilor de locuit in comun ,
ISU in astfel de situatii de executare de imprejmuiri neautorizate executare de spatii anexe dispune dezafectarea si readucerea spatiului la forma anterioara interventiei conform proiect constructie
Boxa subsol bloc
toderita
Buna ziua, in anul 2014 am inceput sa ne construim noi propietari la subsol boxe( pt ca nu existau).Am discutat ca dupa ce se termina de construit sa platim ... (vezi toată discuția)