Buna ziua!
Vin si eu cu o problema la care sper sa gasesc un raspuns avizat:
Dupa cativa ani petrecuti "la bloc", mi-am dorit din suflet linistea unei case, astfel ca am cumparat un teren la marginea orasului, in mediul rural, tocmai pentru a scapa de agitatia urbana.
Problema vine de la faptul ca, la cca. 20 m de proprietatea mea, cineva a obtinut aprobarea sa construiasca un bloc de locuinte, care nu numai ca va depasi, cu siguranta, distanta minima legala dintre constructii (chiar daca intre proprietatea mea si viitorul "edificiu" se mai afla o parcela de teren, ingusta), dar va crea si un haos in circulatie, deoarece strada este ingusta iar viitorul bloc nu va avea cum sa asigure suficiente locuri de parcare pentru toti locatarii.
In plus, pe autorizatia de constructie pe care am obtinut-o cu cativa ani in urma de la primaria acestei comune, scriaa, negru pe alb, citez: "cladirea se va incadra in arhitectura zonei". Ma intreb si va intreb si pe dvs: cum se poate incadra un bloc (turn, dupa toate probabilitatile) in arhitectura unei stradute cu case de un nivel, maxim 2 nivele? Poate acorda Primaria autorizatie de constructie in acest caz?
Va multumesc.
Din pacate, pana anul trecut prin noiembrie (cand s-a schimbat metodologia autorizarii lucrarilor de constructii), se putea face foarte usor derogare de la regimul general de inaltime al unei zone (cel prevazut prin PUG) realizandu-se un PUZ/PUD, avizat de Consiliul judetean si aprobat de Consiliul local, prin care se putea prevedea ce nici cu gandul nu gandesti!!!#-o
Si asta, culmea, perfect legal!! Asa ca nu vad ce ati putea face mai mult decat sa solicitati anularea autorizatiei de constructie in instanta de contencios administrativ, in baza legii 554/2004, pe motivatia ca se incalca prevederile generale privind distanta intre constructii...