avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Dacă exista un SRL fără angajați in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Dacă exista un SRL fără angajați in prezent, cu ...

Buna ziua,

Dacă exista un SRL fără angajați in prezent, cu 2 administratori (care sunt și asociați 50%-50%), fiecare administrator are contract de munca full Time la câte o alta firma. Unul dintre aceștia este in CCC in prezent pana in 2024.
Întrebarea este care ar fi cea mai avantajoasa și corecta modalitate de a încheia un contract de mandat sau de angajare 8h pt administratorul care nu este in CCC pt a rămâne firma la microîntreprindere de la 1 ian 2023?
Am citit ca in curând nu se va mai putea sa existe 2 contracte de munca cu norma întreaga, iar posibilitatea de a încheia contract de mandat nu îmi este clar dacă e suficientă pentru a rămâne firma la impozit pe microîntreprindere.

Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:11, 17 Octombrie 2022
In prezent, legea prevede cumulul a doua c.i.m. cu 8 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Freelancer it cu srl angajat simultan la 2 contracte individuale de munca ionutmcinjau ionutmcinjau Buna seara, sunt proaspat freelancer in IT cu un contract incepand de la 1 septembrie 2023, iar pentru asta mi-am infiintat un SRL. M-am hotarat sa mai ... (vezi toată discuția)
Brevet manager turism - angajat ore lucratoare GabrielaMZ GabrielaMZ Buna ziua, Sunt angajat full time (8h lucratoare/ 5 zile pe saptamana) intr-o companie dar in paralel imi voi ajuta prietenul in deshiderea unei agentii de ... (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)