avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... HG 38/2017 sau 153/2017 pentru calcul salarial ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

HG 38/2017 sau 153/2017 pentru calcul salarial invatamant superior, la promovare in grad

Buna ziua,
Am promovat recent in grad didactic, de la conf la profesor unversitar.
La calculul noului salariu, pentru incadrarea dupa promovare, mi s-a spus ca se calculeaza cf HG 38/2017, respectiv pe salariu de baza din HG 38/ la prof universitar, cu 25-30 qni vechime, desi la legea cadru 153/2017 salariul este mult diferit, in sus. Care este legsilatia corecta,in vigoare, pentru promovare pe post? Mi s-a dat motivul ca structurile superioare au decis utiilizarea HG 38.
Cel mai recent răspuns: maria.popescu , utilizator 13:39, 17 Octombrie 2022
pentru personalul promovat în funcții sau în grade/trepte profesionale, salarizarea se face la nivelul de salarizare pentru funcții similare din cadrul instituției/autorității publice în care acesta este numit/încadrat sau din instituțiile subordonate acestora, în cazul în care nu există o funcție similară în plată.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu personal contractual muzeu Barberas Barberas Buna ziua, Ma numesc Dan Manuel si lucrez in sectorul bugetar, ramura cultura. As avea o intrebare referitor la salariul personalului contractual , mai exact ... (vezi toată discuția)
Reincadrari pe post oanaportar oanaportar Buna ziua ! Astazi, de la institituia ierarhic superioara ni s-a solicitat sa se faca reincadarile pe post ale salariatilor cf. Legii noi a salarizarii ... (vezi toată discuția)
Aplicare art 39 din legea 153/2017 casutza casutza Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca o persoana care la 1 ianuarie 2018 era deja angajata/incadrata ca functionar public pe perioada nedetermintata ... (vezi toată discuția)