avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, In cazul concediului paternal - concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, In cazul concediului paternal - concediu acordat cu ...

Buna ziua,
In cazul concediului paternal - concediu acordat cu prilejul nasterii copilului (10 zile plus 5 zile in cazul in care a absolvit cursul de puericultura) contractul de munca trebuie suspendat pe perioada efectuarii lor?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 21 Octombrie 2022
Art.51 C.mun.
1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
....
c) concediu paternal;
.....

Nu este obligatorie suspendarea ...In general, angajatorii decid asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal-suspendarea contractului individual de munca nicolae77 nicolae77 buna ziua, am urmatoarea intrebare: imi poate suspenda angajatorul contractul de munca desi am dus certificatul de nastere si atestat de puericultura? (vezi toată discuția)
Despre cele 15 zile de concediu paternal laritzu laritzu Concediul paternal de 5zile +10 curs de puericultura se trec in ReviSal ca suspendare a CIM-ului ? Este obligatoriu ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Curs puericultura ochio ochio Buna ziua, intrebarea mea este daca trebuie sa fie stipulat in Regulamentul Intern cele 10 zile acordate daca ai cursul de puericultura facut sau sunt ... (vezi toată discuția)