avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cei 2 bunici ai mei au avut un apartament impreuna. Nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cei 2 bunici ai mei au avut un apartament impreuna. Nu inteleg ...

SUCCESIUNE Cei 2 bunici ai mei au avut un apartament impreuna. Nu inteleg de ce notarii mi-au spus ca separa apartamentul in doua si mostenesc jumatate din apartament de la fiecare, daca in timpul vietii bunicii mei au avut impreuna tot apartamentul , ci nu unul 1/2 si altul 1/2 . Ce pot face in aceasta situatie? Eu vreau ca sa se faca succesiunea la valoarea de circa 265932 lei a apartamentului cu suprafata utila de 63,72 mp si a terenului de 15,93 mp, nu la valorea de 132966 lei pentru fiecare, ca doar ambii bunicii au fost proprietari pe tot aparatemntul, nu doar pe jumatate de ap. fiecare
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
skoda2022, utilizator
Cel mai recent răspuns: skoda2022 , utilizator 19:26, 27 Octombrie 2022
bunicii au murit in același timp?
Nu, dar asta nu are nicio relevanta. Ei au avut impreuna un intreg apartament. Adica, bnica a fost proprietara pe tot apartamentul si bunicul a fost proprietar pe tot apartamentul, ca doar nu a avut bunicul 1 camera si jumatate si bunica o camera si jumatate . Deci nu a avut unul din bunici 1/2 din apartament si celalalt 1/2/ Atunci notarii de ce impart apartamentul in doua ?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
skoda2022, utilizator
Pt ca succesiunile se dezbat pe rand.
La decesul primului bunic, in masa succesorala intra jumatate din casa, ca cealaltă jumatate e de drept a celuilalt. Masa succesorala se imparte între sotia supravietuitoare si copii.
Cum jumatate de casa? Pai bunicul meu a fost proprietar pe tot apartamentul. Bunica mea a fost proprietara pe tot apartamentul. Nu au fost proprietari pe 1/2 din apartament fiecare.
Pai dar in actul de proprietate scrie ca fiecare bunic e proprietar pe tot apartamentul , nu ca bunica are 1/2 si bunicul 1/2. Astfel ca dupa ce a murit bunica, inteleg ca bunicul a devenit proprietar pe tot apartamentul.

Alte discuții în legătură

Cum se imparte apartamentul intre surori? Hamarsold300 Hamarsold300 Daca A si B au avut impreuna un apartament si A a murit in 2016 si B in 2017, si au avut doua fete C si D , apartamentul se imparte in 2 parti, partea lui A ... (vezi toată discuția)
Succesiune. bunica si bunicul au avut un apartament. bunica a ... ricaramurica900 ricaramurica900 Succesiune. Bunica si bunicul au avut un apartament. Bunica a murit prima. Bunicul a murit dupa bunica. Bunicii au avut doua fiice pe mama si pe matusa mea. ... (vezi toată discuția)
Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)