avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE / MOSTENITORI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE / MOSTENITORI

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste urmatoarea proplema:
,, Tatal meu decedat detinea un teren arabil primit mostenire de la parintii lui (cu titlu de proprietar - 3,14 ha).
Intrebarea este cine mosteneste acest teren sotia sau copii ?
Multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2022
cristofer, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristofer , utilizator 14:33, 31 Octombrie 2022
Toți în cote legale.
Si sotia mosteneste 1/4 si copiii, impart egal 3/4.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar totusi cand am fost la primarie si am depus actele de deces ale tatalui si am intrebat cum procedam cu plata impozitului pe teren, doamna de la impozite ne-a spus ca nu are treaba cu sotia intrucat fiind mostenire primita tot mostenire copii sunt cei care devin proprietari si ca drept dovada ne-a luat doar datele noastre ale copiilor.
Eu am raspuns la intrebarea pe care ati pus-o.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

cristofer a scris:

Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar totusi cand am fost la primarie si am depus actele de deces ale tatalui si am intrebat cum procedam cu plata impozitului pe teren, doamna de la impozite ne-a spus ca nu are treaba cu sotia intrucat fiind mostenire primita tot mostenire copii sunt cei care devin proprietari si ca drept dovada ne-a luat doar datele noastre ale copiilor.

Da, doamna de la Primarie face confuzia pe care o fac 90% din cetateni: dacă defunctul are bunuri proprii, soția nu moștenește.
Ceea ce este total greșit.
Soțul supraviețuitor are dreptul la moștenire.
Indiferent ca defunctul a lăsat bunuri proprii sau comune.

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . daca in urma decedatului au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si o sora infiata doar de tatal decedatului (mama decedatului fiind ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! soția are dreptul la moștenirea primită de soț ... Mihaela Mariana Mihaela Mariana Bună ziua! Soția are dreptul la moștenirea primită de soț de la părinții acestuia, prin succesiune, după decesul soțului(căsătorie fără copii). ... (vezi toată discuția)