avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza penala, daune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza penala, daune

Buna ziua. Daunele moratorii si/sau daunele compensatorii trebuie trecute intr-o clauza penala sau ele se datoreaza si fara o astfel de clauza?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:14, 31 Octombrie 2022
Clauza penala are rolul de a evalua cu anticipatie un eventual prejudiciu viitor. Le puteti cere si fara clauza penala inserata in contract insa sarcina probei va fi mai complexa pentru cel care cere aceste daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect contract dacmoto dacmoto In cazul unui contract avand ca obiect executia si finalizarea de lucrari, daca executantul si-a indeplinit cu intarziere obligatia, poti sa ceri despagubiri ... (vezi toată discuția)
Contract comercial de vanzare-cumparare. ContSters61319 ContSters61319 un contract de furnizare produse medicale. 1. pot pune o dobanda de 2% pe zi in cazul nerespectarii termenului de plata de catre cumparator? 2. in cazul ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)