avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare la stat pe 2 posturi pe perioadă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare la stat pe 2 posturi pe perioadă nedeterminată

Bună seara. Am următoarea situație și întrebare:
O persoană care este profesor titular în învățământ (angajat pe perioadă nedeterminată) dorește să se angajeze în cadrul Jandarmeriei pe post destinat încadrărilor directe. Poate să își suspende contractul din învățământ (nu demisie) prin concediu fără plată și să fie încadrată în același timp pe postul de la Jandarmerie (angajată pe perioadă nedeterminată și aici)?
Cel mai recent răspuns: MihaiGherasim , utilizator 08:49, 7 Noiembrie 2022
Poate să își suspende contractul din învățământ prin concediu fără plată și să fie încadrată în același timp pe postul de la Jandarmerie .
Mulțumesc. Există specificat undeva acest lucru? Sau în baza căror legi și articole se poate face asta?
Vedeți art.35 C.mun.
Mulțumesc de răspuns.
Art. 35 din codul muncii specifică faptul că:
„(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, fara suprapunerea programului de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care isi exercita acest drept.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.”

Despre acest lucru știam. Pe mine mă interesează dacă există ceva lege care nu ar permite unei persoane să fie angajată la Jandarmerie dacă are un alt contract de muncă pe perioadă nedeterminată (așa cum am mai spus, în învățământ), suspendat printr-un concediu fără plată. Sau dacă ar exista vreun conflict de interese ce ar putea deriva din această situație.
Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial, indiferent de starea contractului.

Alte discuții în legătură

Concediu de studii invatamant ile1923 ile1923 Buna ziua! Lucrez în învățământ de 11 ani, într-un oraș din provincie. Intenționez să urmez cursurile de licență ale unei facultăți din ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plaa corisun24 corisun24 buna ziua, daca ai un COncediu fara plata suspendat pentru prob.personale poti face un contract de munca in alta parte exact cat ai concediu fara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am voie sa angajez la norma intreaga o persoana care ... cesamaizic cesamaizic Buna ziua, Am voie sa angajez la norma intreaga o persoana care deja are un loc de munca part time (6 ore/zi, 5 zile/saptamana)? (vezi toată discuția)