avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Majorare capital social la SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Majorare capital social la SA

Care este procedura prin care un S.R.L. aduce ca aport fondul sau de comert la o majorare de capital social al unui S.A.? Se poate realiza conform art 250 indice 1 din legea 31/1990?, adica printr-o desprindere? As dori un raspuns in linii mari daca se poate, este de fapt o speta data la examen. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danacr3 , utilizator 21:28, 20 Ianuarie 2010
fii serios nici un avocat , consultant, moderator nu iti va raspunde la intrebarea asta . cel mai bine ar fi sa intrebi un avocat care se ocupa numai de comerciale.
hai sa incercam, de ce nu? :)
fondul de comert sa fie inregistrat la registru, asta e ipoteza da? ca daca nu e, nu are ce sa "desprinda"
eu citesc insa desprindere ca fiind "divizare partiala".
daca e divizare partiala, inseamna ca srl-ul ramane cu sa zicem capitalul si fondul de comert merge la 1. o soc nou inmatriculata sau 2. o soc existenta.
vor fi adunari si intr-una si intr-alta, se va face bilant de divizare (...pe aci e mai complicat); se va publica bil de divizare, se va astepta termen de opozitie si se va inregistra ment la SA-ul din speta dvs, in egala masura ment la SRL-ul din aceeasi speta.

felicitari, eu cu comercialul nu suntem prieteni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desprindere societate m_nitu m_nitu Buna dimineata! Am din nou nevoie de informatii cu privire la urmatorul fapt: Firma la care lucrez are un obiect de activitate principal si unul secundar. ... (vezi toată discuția)
Societate radiata desi avea datorii - recuperare prejudicii stickyrst stickyrst Societate radiata desi avea datorii. Salutare! Se da un SRL (#1) care a prestat servicii catre alt SRL (#2). SRL-ul #2 nu a mai platit o buna parte din ... (vezi toată discuția)
Help-raport de evaluare anasm anasm Vreau sa infiintez un SRL si sa aduc aport in natura imobile.Pentru asta este nevoie de un raport de evaluare.Imi aleg eu evaluatorul sau il numeste ... (vezi toată discuția)