avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Asociatia de Proprietari are dreptul sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Asociatia de Proprietari are dreptul sa stabileasca ...

Buna ziua,

Asociatia de Proprietari are dreptul sa stabileasca cine poate parca pe locul de parcare platit de mine?
Speta: Comitetul doreste sa interzica accesul la locul de parcare pe care eu l-am platit pentru oricine vine in vizita la mine,mama, prieten etc. Practic ei vor sa parchez numai eu, sa declar datele masinii si proprietarul.
Este legal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:58, 3 Noiembrie 2022
Nu ati precizat datele despre acel loc de parcare : cui apartine de platiti pentru el ? este proprietate privata sau domeniu public, administrat de primarie ?
In principiu asociatia nu are nici o treraba legala cu locurile de resedinta pe care primaria le inchiriaza proprietarilor din acea asociatie si gestionarea acelui loc este prevazuta intr-un regulament aprobat prin HCL.
Daca e domeniu privat, lucrurile se schimba, exista un regulament aprobat in AG a membrilor asociatiei. Adica ar trebyui sa-l respectati.
Atat timp cat dv utilizati locul de parcare in baza unui contract de concesiune de la primarie,aveti dreptul ca si titular de drept de folosinta sa permiteti parcarea altui vehicul
Comitetul executiv nu are autoritate si competenta sa intervina in astfel de situatii,nu este spatiu in administrarea asociatiei de proprietari,locul de parcare este pe domeniul public

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc parcare s3 - apartment închiriat StefanLu StefanLu Bună ziua, Dețin un apartment in București pe care l-am închiriat anul trecut. Contractul este înregistrat la Anaf. La momentul respectiv nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, ... Andreea Vogue Andreea Vogue Buna ziua, am o intrebare, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos, langa blocurile unde locuiesc sunt 2-3 parcari marcate cu vopsea alba, dar fara nici un ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)