avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună seara, M-am îmbolnăvit. Acest lucru a presupus ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună seara, M-am îmbolnăvit. Acest lucru a presupus internarea ...

Bună seara,

M-am îmbolnăvit. Acest lucru a presupus internarea mea în spital/e de patru ori în șase luni. Din cauza acestor internări, am depășit numărul de 90 de zile de concediu medical.

În iulie a.c. am fost operată aici, în orașul meu. Pentru a primi concediu medical am avut nevoie de avizul comisiei de expertiză medicală a capacității de muncă. Am primit avizul și concediul medical.

În luna octombrie a.c. a trebuit să mă prezint într-un spital din Cluj Napoca pentru control.

Am fost internată în spital din data de 11 oct. până în 23 oct. 2022.

La externare mi s-a spus că pot primi și 21 de zile de concediu medical. Din fericire am spus că nu am nevoie doar de o săptămână. De aici a început calvarul.

Am primit certificatul de concediu medical, 11-23 oct. 2022.

În data de 24 oct. m-am prezentat la serviciu, am predat certificatul de concediu medical. Mi s-a spus ă actul nu este valid fiindcă nu este completat de către medicul expert.

Din această cauză vineri, în data de 28 oct. 2022 m-am dus la Cluj ca medicul expert să îmi valideze certificatul de concediu medical.

Aici mi-au reținut actul, spunându-mi că pentru ca actul să fie valid, trebuie să duc avizul cabinetului de expertiză medicală a capacității de muncă de aici din orașul meu! Atunci când m-am internat la Cluj, am predat toate actele necesare, printre acestea și adeverința de la locul meu de muncă, adeverință care arată că am peste 100 de zile de concediu medical. Instituția, internându-mă și văzând că îmi trebuie avizul comisiei, trebuia să facă rost de acest aviz din partea comisiei din Cluj! Nu eu trebuia să îl duc din partea comisiei din orașul meu.

Normal, ei știau acest lucru, și m-au trimis la comisia din Cluj. M-am dus. Acolo mi s-a spus că fără programare nu am ce căuta acolo! Am spus dnei că am venit dintr-un oraș care se află la 200 de km de Cluj. Nu a contat, nu am fost primită.

Am sunat medicul, i-am spus și am venit acasă.

Luni, în 31 oct. 2022 m-am dus la comisia medicală din orașul meu și am primit avizul pentru concediul medical. În aviz s-a specificat nr. de zile de concediu care mi se acordă, cât și intervalul.

Cu acest aviz m-am dus înapoi la Cluj unde mi s-a eliberat un alt certificat de concediu medical. De aceasă dată mi s-au recunoscut ca și concediu medical DOAR zilele în care am fost internată, nu și ultimele șase zile de concediu medical. Mi s-a spus că mi se recunosc doar zilele internării din cauza faptului că am predat prea târziu avizul comisiei medicale!!! Medicul din Cluj mi-a spus că medicul meu de familie să îmi valideze acele zile de concediu medical!

Am avut șase zile nemotivate în condițiile în care am fost internată într-un spital. Din fericire, la locul meu de muncă, mi s-a permis ca acele zile să fie recunoscute ca și concediu fără plată.

Îmi poate spune cineva dacă cei de la spitalul din Cluj au procedat corect în condițiile în care mi-au acordat concediu medical doar pe timpul internării mele în spital. Concediu medical pe care l-am primit în baza avizului dat de către cabinetul de expertiză medicală a capacității de muncă dar nu mi-au recunoscut ultimele șase zile, fiind pusă pe drumuri, cheltuind bani, timp și nervi, având parte, zic eu, de o batjocură crasă!

Vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu medical miky2014 miky2014 In perioada 15 ian - 25 febr 2014 am beneficiat de CM, datorita unei interventii chirurgicale. In 4 decembrie 2014 am suferit o noua interventie chirurgicala ... (vezi toată discuția)
Drept la concediu medical dupa infarct - 1 an ? tushu tushu Buna Seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In luna februarie a.c. am suferit un infarct miocardic major, edem pulmonar acut si am fost internata ... (vezi toată discuția)
Concediu medical artroscopie alexm91 alexm91 Buna seara In data de 08.09.2014 am suferit o artroscopie la genunchi dupa o ruptura de menisc.Medicul care m-a operat mi-a spus ca imi poate da maxim 5 ... (vezi toată discuția)