avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere recuzare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere recuzare

Buna ziua

Am un dosar in instanta unde s-a amanat pentru data de 3.11.2022 pronuntarea asupra unei cereri de suspendare facuta de catre IPJ.
Ieri toata ziua nu s-a publicat nimic pe portal,am verificat si dosarul electronic unde la fel nu s-a publicat nimic.Seara am facut o cerere de recuare impotriva completului de judecata iar a doua zi dimineata acesta a si dat solutia acceptarii cererii de suspendare.Cerere de suspendare care nu a fost motivata in drept.
Intrebarea mea este daca se va tine cont de cererea de recuzare depusa sau procesul se va suspenda conform hotararii instantei?

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2022
erhabe, utilizator
Cel mai recent răspuns: erhabe , utilizator 08:19, 10 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Dvs. confundați momentul în care s-a pronunțat instanța (3.11.2022) cu momentul în care informația/soluția pronunțată a apărut pe portal („a doua zi de dimineață”).

E ca și cum ați confunda momentul în care s-a produs cutremurul din 3.11.2022 (comparație mai bună nici că aș fi găsit) cu momentul în care s-a vorbit despre el la televizor.

Nu, nu se va ține cont de cererea dvs. formulată după pronunțare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
romascanu, moderator
Doamna avocata, mai am dosare pe rol si in ziua in care s-a spus ca se va da o solutie respectiva solutie a si fost publicata pe portal.
Incheierea de sedinta este normal sa se publice la 10 zile dupa termen?Intreb pentru ca am avut termen si pe 13 iar incheierea de sedinta a fost publicata pe 23.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Update ....s-a tinut cont de cererea de recuzare si s-a dat termen peste 2 zile.......deci ramaneti in a va dda cu parerea in materie de cutremure.Comparatie mai buna jur ca nu as fi gasit nici eu :)

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:


Dvs. confundați momentul în care s-a pronunțat instanța (3.11.2022) cu momentul în care informația/soluția pronunțată a apărut pe portal („a doua zi de dimineață”).

E ca și cum ați confunda momentul în care s-a produs cutremurul din 3.11.2022 (comparație mai bună nici că aș fi găsit) cu momentul în care s-a vorbit despre el la televizor.

Nu, nu se va ține cont de cererea dvs. formulată după pronunțare.

Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2022
erhabe, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aș pune pariu că rămâne ...cum s-a stabilit.

Dar, să nu ne grăbim, ci să explicăm puțintel:

Dacă instanța a dispus suspendarea (așa cum ați scris, iar dacă nu e adevărat ce ați scris, atunci nici ce am scris eu nu are cum să fie) atunci cererea depusă de dvs. după momentul în care instanța a dispus suspendarea va fi analizată ca o cerere de repunere pe rol a cauzei.

Deci, în încheierea de „peste 2 zile”, veți găsi niște verbe „magice” pe lângă expresia „repune/re pe rol”.
Să mi le povestiți și mie. (admite ... și dispune repunerea pe rol / respinge ... și menține suspendarea).
Abia atunci VOM ști dacă am avut sau nu „dreptate” (ce o fi aia?).

Odată ce instanța a dispus suspendarea, judecarea procesului poate fi reluată:
- dacă instanța care a pronunțat suspendarea admite o cerere de repunere pe rol (sau repune pe rol din oficiu în anumite situații, care nu au legătură cu cererea dvs de recuzare).
- dacă instanța superioară admite recursul împotriva încheierii prin care s-a dispus suspendarea (s-a admis suspendarea) sau admite recursul împotriva încheierii prin care s-a dispus respingerea cererii de repunere pe rol. (în fraza aceasta sunt două încheieri, nu le confundați)

Ar mai fi util pentru dvs. și acest text:
Art 413 alin 3 C. pr. civ.
... instanţa poate reveni motivat asupra suspendării, dacă se constată că partea care a cerut-o nu are un comportament diligent în cadrul procesului care a determinat suspendarea, tergiversând soluţionarea acestuia, ori dacă urmărirea penală care a determinat suspendarea durează mai mult de un an de la data la care a intervenit suspendarea, fără a se dispune o soluţie în acea cauză.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2022
romascanu, moderator
Va multumesc mult doamna avocat, asa raspuns asteptam din prima nu metafore despre cutremur :)

Alte discuții în legătură

Buna ziua. o intrebare. daca un act de procedura este comunicat ... romanul11 romanul11 Buna ziua. O intrebare. Daca un act de procedura este comunicat in data de 18.10.2022, cand intervine perimarea, pentru nelucrare in dosar? Incheierea de ... (vezi toată discuția)
Recurs împotriva încheierii prin care s-a respins cererea de ... exco exco Recurs împotriva încheierii prin care s-a respins cererea de suspndare a judecării cauzei? Vreau să ştiu dacă este admisibil un astfel de recurs. ... (vezi toată discuția)
Cauza suspendata in temeiul art. 155 ind. 1 cod procedura civila Ramochest Ramochest Sunt in proces cu angajatorul pentru drepturi banesti. La ultimul termen instanta a suspendat procesul pe baza 155/1 cpc, desi mie in calitate de reclamant nu ... (vezi toată discuția)