avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua . Daca am folosit un cont de Facebook cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua . Daca am folosit un cont de Facebook cu pozele altei ...

Bună ziua . Daca am folosit un cont de Facebook cu pozele altei persoane și am vorbit cu câteva persoane prin mesaje dar nu am jignit nu am amenințat nu s-a întâmplat nimic. Deși mă amenința ca se duce la poliție . Doar am vorbit prin mesaje și atât ,nimic mai mult . Ce se poate întâmpla?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
Anonim00002, utilizator
Cel mai recent răspuns: camelian , utilizator 09:53, 11 Noiembrie 2022
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Ati savarsit o infractiune: furtul de identitate.

Prin decizia nr. 4/2021, Curtea supremă a stabilit că furtul de identitate online este infracțiune: nu este permis ca, fără voie, cineva să deschidă un cont pe o rețea de socializare cu numele şi fotografia reale, dar aparţinând altei persoane.

Art. 325 Codul penal prevede: „Fapta de a introduce, modifica sau șterge, fără drept, date informatice ori de a restricționa, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecințe juridice, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

ICCJ – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală – a decis că dacă o persoană deschide și folosește un cont pe o reţea de socializare deschisă publicului (reţea care nu solicită dovezi din care să reiasă folosirea numelui real de către deţinătorul unui cont), cu numele de utilizator şi datele reale (informaţii, fotografii, imagini video etc.) ale altei persoane, atunci se comite infracţiunea de fals informatic prevăzută în art. 325 din Codul penal, căci:
– acţiunea de introducere a datelor informatice se face fără drept, şi
– acţiunea de introducere a datelor informatice are ca rezultat date necorespunzătoare adevărului.
Daca acea persoana foloseste pt crearea de cont Facebook prenumele meu si al lui, dar cu poza mea este tot furt de identitate?
Imi cer scuze ca intervin peste discutia celui care a initiat-o.
Da.

camelian a scris:

Daca acea persoana foloseste pt crearea de cont Facebook prenumele meu si al lui, dar cu poza mea este tot furt de identitate?
Imi cer scuze ca intervin peste discutia celui care a initiat-o.

Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am descoperit ca cineva mi a furat datele. am văzut ... elenadragoi2008 elenadragoi2008 Bună ziua Am descoperit ca cineva mi a furat datele. Am văzut ca a fost creat un cont pe telegram cu numele meu dar poza unui bărbat. Eu nici nu folosesc ... (vezi toată discuția)
Cont fals facebook. cum pot afla cine l-a făcut și în ce mod poate fi tras la răspundere? AlinDelcea AlinDelcea Buna seara! Am si eu o neclaritate privind crearea unui cont fals si sper sa primesc un raspuns daca se poate, fapt pentru care va multumesc anticipat! Am ... (vezi toată discuția)
Buna, ziua am si eu o întrebare cum pot afla cine mi-a facut. Cristina Laura Cristina Laura Buna, ziua am si eu o întrebare cum pot afla cine mi-a facut cont pe numele meu a cerut si cereri de prietenie prietenilor me-i va rog sa ma ajutați! (vezi toată discuția)