avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara. Ma pregatesc pentru un examen si as avea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara. Ma pregatesc pentru un examen si as avea nevoie de ...

Buna seara. Ma pregatesc pentru un examen si as avea nevoie de o indrumare. Termenele de prescriptie a raspunderii penale sunt de 15, 10, 8, 5, 3 ani. Daca de exemplu, infractiunea de ucidere la cerera victimei se pedepseste de la 1 la 5 ani, pedeapsa de 5 ani se prescrie in termen de 5 ani sau 8 ani? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 10:55, 7 Noiembrie 2022
Buna ziua!
Art. 154 CP: lit. d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;. Asadar e un termen de 5 ani.
Cu stima,
Avocat Simon Sebastian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescripție ucidere din culpa IonMF IonMF Cînd se prescrie pedeapsa unui inculpat care la judecarea pe fond a primit 5 ani de închisoare cu executare.S-a facut apel iar acum cauza a fost trimisă ... (vezi toată discuția)
Prescrierea faptelor in noul cod penal urgent clr2607 clr2607 Buna seara.Trebuie sa stiu:in cati ani se prescriu faptele in noul cod penal care intra in viigoare in 2014 in ceea ce priveste infractiunile de ... (vezi toată discuția)
Prescriptie laurashield laurashield Care este termenul de prescriptie pentru o infractiune a carei pedeapsa este inchisoare de la 2 la 8 ani. Ex: Legea 241/ 2005 art 9 lit a) b) ? .... eu cred ... (vezi toată discuția)