Buna ziua!
Ma intereseaza sa stiu daca legal exista obligativitatea de a afisa in cadrul unui site mentiuni privind TVA-ul pentru preturile unor servicii.
Aceasta situatie am intalnit-o in cazul achizitionarii unui serviciu de facturare online, cand am primit factura cu TVA.
In cadrul site-ului nu exista nicio mentiune privind TVA-ul - nici ca este inclus, nici ca nu este inclus si se aplica/nu se aplica ulterior. De asemenea nu se fac referiri la TVA nici in zona de prezentare a serviciului unde este afisat pretul si nici in sectiunea de termeni si conditii.
Pe site nu sunt mentionate datele fiscale ale firmei.
Multumesc
HG 947/2000
Art. 2. - În sensul prezentei hotărâri termenii de mai jos se definesc astfel:
a) preţ de vânzare - preţul final pentru o unitate sau o cantitate determinată de produs,
incluzând taxa pe valoarea adăugată şi toate taxele suplimentare;
Obligativitatea consta in faptul ca pretul afisat pe site sa fie cel de vanzare.
Deci daca se pune in site “Pret: 100lei” fara alte specificari se subintelege ca este pret final (cu tot cu TVA) si daca face altfel (adica vinde cu 100lei fara TVA) fara sa specifice asta, poate fi acuzat de preturi inselatoare.
Onorariu avocat
Veronica81
In contractul de asistenta juridica pe care l-am semnat cu dl avocat sunt mentionate 2 onorarii, astfel: onorariu fix 100 lei+TVA si un onorariu de succes ... (vezi toată discuția)