Daca seful s-a erijat in agent constatator si mi-a aplicat o snctiune prin proces-verbal de contraventie de 5.000 lei unde si in ce termen o pot contesta?Am uitat sa spun ca spun ca ete voba de lucratori in cadrul politiei ( atat eu cat si seful meu)
Un politist (sef) si-a amendat subordonatul cu 5000 lei. Interesant! Ne puteti spune care sunt faptele si care este temeiul legal (care este legea care stabileste si sanctioneaza acele fapte) ?
Cunosc cazuri in care politisti de la unele sectii au amendat politisti de la alte sectii sau de la alte arme (jandarmi, frontiera, etc).
Cunosc cazuri in care politistii s-au amendat singuri. Adica au luat datele de
identitate ale unei persoane, au "constatat" o contraventie fictiva, cu o valoare a amenzii reduse si au pus bani din propriul buzunar. De ce? Pentru a figura in evidentele lunare cu "activitate" si pe plan contraventional.
Este pentru prima oara insa cand aud ca un sef isi amendeaza subordonatul cu o astfel de suma.
mie mi se pare si mai interesat, ca un organ constatator, sa nu stie cum poate fi atacat un p.v. de contraventie.... :D
studiati O.G. nr. 2/2001- privind regimul juridic al contraventiilor, si veti gasi acolo calea de atac, si instanta competenta. :)