avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Unde contest un p-v de contraventie cu o amenda de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Unde contest un p-v de contraventie cu o amenda de 4.000 lei?

Daca seful s-a erijat in agent constatator si mi-a aplicat o snctiune prin proces-verbal de contraventie de 5.000 lei unde si in ce termen o pot contesta?Am uitat sa spun ca spun ca ete voba de lucratori in cadrul politiei ( atat eu cat si seful meu)
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:17, 24 Ianuarie 2010
depinde de fapta..
daca ati parcat neregulamentar iar seful v/a amendat..:D
Multumesc mult ..eu nu intrebam daca e legal , ci unde si in ce termen sa atac.
Un politist (sef) si-a amendat subordonatul cu 5000 lei. Interesant!
Ne puteti spune care sunt faptele si care este temeiul legal (care este legea care stabileste si sanctioneaza acele fapte) ?

Cunosc cazuri in care politisti de la unele sectii au amendat politisti de la alte sectii sau de la alte arme (jandarmi, frontiera, etc).

Cunosc cazuri in care politistii s-au amendat singuri. Adica au luat datele de
identitate ale unei persoane, au "constatat" o contraventie fictiva, cu o valoare a amenzii reduse si au pus bani din propriul buzunar. De ce? Pentru a figura in evidentele lunare cu "activitate" si pe plan contraventional.

Este pentru prima oara insa cand aud ca un sef isi amendeaza subordonatul cu o astfel de suma.

mie mi se pare si mai interesat, ca un organ constatator, sa nu stie cum poate fi atacat un p.v. de contraventie.... :D
studiati O.G. nr. 2/2001- privind regimul juridic al contraventiilor, si veti gasi acolo calea de atac, si instanta competenta. :)
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator
Cred ca aceasta postare face parte din serialul"Hai sa radem cu Stan si Bran...militieni"

Oricum,aceasta este in mod sigur o ...serie noua !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda fara ca fapta sa existe Vlad0226 Vlad0226 Buna ziua! Doresc sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie: Duminica am intrebat un politist de ce nu ii amendeaza pe cei ce au ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda data de jandarm elena2013 elena2013 Buna seara, sunt student si am primit o amenda contraventionala de la jandarmerie, deoarece am avut un schimb de replici cu seful de camin. Am fost provocat ... (vezi toată discuția)
Consum bauturi alcoolice pe spatiul public xtreme27 xtreme27 Am deosibata placere sa va povestesc o fapta petrecuta in cursul zilei de ieri . Aflandu-ma cu vreo trei tovarasi de ai mei la o torpila (un pet de bere) ... (vezi toată discuția)