Am introdus o actiune in contencios administrativ la Curtea de Apel Bucuresti; In actiune am atacat raspunsul unei institutii publice (CNVM) la o cerere. In cerere solicitam CNVM sa verifice legalitatea actelor unui broker. Raspunsul a fost unul formal, fara cercetarea şi constata încălcarea dispoziţiilor legale indicate. Instanta s-a pronuntat pe exceptia invocata de aparare, aceea ca raspunsul autoritatii nu este act administrativ, asadar a admis exceptia paratei #-o . Eu detin o decizie intr-o speta similara in care aceeasi instanta dar si instanta suprema s-au pronuntat ca raspunsul unei autoritatii publice este act administrativ asimilat. =D> Intrebarea este: cum sa fac Recursul - pe care articol din C.Proc.Civ ? Cu modificare sau casare ? Un coleg jurist m-a sfatuit sa fac recursul cu casare, dar mi-a indicat art.304 indice 5, insa eu as merge pe indice 9. Multumesc.
art.304 pct.9 c.proc.civ. - Acest motiv de recurs cuprinde trei ipoteze: lipsa de temei legal, încălcarea legii şi aplicarea greşită a legii.
Prima ipoteză „lipsa de temei legal” – priveşte vicii de motivare a hotă-rârii atacate.
A doua ipoteză „încălcarea legii” presupune refuzul aplicării normei juridice sau interpretarea greşită a acesteia .
A treia ipoteză „aplicarea greşită a legii” presupune că situaţia de fapt a fost greşit calificată, ceea ce a dus la aplicarea unei alte legi decât aceea incidentă cauzei .
Multumesc; asta inseamna sa fac Recurs cu modificarea sentintei iar nu cu casarea. Pot sa cer in subsidiar casarea, in baza art.312 care spune :
"casarea pentru cele prevăzute de art. 304 pct. 1, 2, 3, 4 şi 5, precum şi în toate cazurile în care instanţa a cărei hotărâre este recurată a soluţionat procesul fără a intra în cercetarea fondului"
Casare sau modificare?
Alben
Art. 304/1 din C.pr.civ. diapune ca recursul declarat impotriva unei hotarari care potrivit legii nu poate fi atacata cu apel nu este limitat la motivele de ... (vezi toată discuția)