Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta deoarece activitatea consulara a fost si este in continuare suspendata in cadrul Ambasadei Romane din Manila , neputand obtine astfel " Declaratia de celibat " solicitata de autoritatile filipineze din partea mea , atat pentru casatoria civila , cat si pentru cea religioasa . Din cauza suspendarii activitatii consulare , nu pot sa aplic nici pentru Viza pentru ea pentru a putea veni in Romania . Ne-am gandit sa mergem la ambasada Romaniei din Kuala Lumpur , Malaezia si sa obtinem acest document de acolo insa , nu am primit un raspuns la e-mailul trimis lor in care-i intrebam daca documentul obtinut acolo e valabil , acceptat si in Filipine . De aceea , nu am riscat sa irosim timpul si banii degeaba calatorind acolo . M-am gandit azi sa incercam sa ne casatorim in Turcia . Va rog sa-mi spuneti daca se poate acest lucru si daca da , in ce conditii si la ce preturi , taxe aproximative ne putem astepta . Eu sunt cetatean roman si logodnica mea e de cetatenie filipineza.
Va multumesc . Cu stima .
Din pacate , am revenit in Romania din Filipine zilele trecute . Asta , deoarece imi expira concediul ; am treburi nerezolvate acasa care ma asteapta . Multumesc oricum pentru ajutor