avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ACHIZITII PUBLICE DE LUCRARI
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ACHIZITII PUBLICE DE LUCRARI

In cazul achizitiilor de lucrari de catre o institutie publica, sectiunea dezvoltare, avem urmatoarea situatie:
Institutie publica are aprobata o investitie in suma de 50.000 lei pt obiectivul de investitie ”instalare centrala termica ”, Acest proiect a fost finalizat de catre prestator, insa receptia lucrarii nu s-a efecutat , deoarece nu s-au primit toate avizele de la gaze, nu s-a putut efectua proba la cald pt functionarea centralei.
Subventia pentru dezvoltare este disponibila in trezorerie in contul institutiei publice respective, dar plata nu se poate face fara receptia lucrarii.
Care este procedura corecta de urmat in situatia in care pana la sfarsitul anului bugetar curent nu se poate face receptia lucrarii? Cum poate autoritatea contractanta (institutia publica) sa plateasca furnizorul /prestatorul lucrarii? Cu subventia incasata de la bugetul local cum procedeaza ? Pe scurt: prestatorul a efectuat lucrarea integral,beneficiarul institutia publica are banii dar nu are voie sa plateasca prestatorul fara a fi semnat procesul verbal de receptie a lucrarii. Exista riscul real ca din motivele prezentate, independente de vointa celor 2 parti contractuale, sa nu se poate face receptia in anul curent.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment al unei primarii prunul prunul Care sunt categoriile de lucrari ce se pot sustine din fondul de rulment al unei Primarii si cum se utilizeaza el in relatie cu Finantele Publice {Trezoreria) (vezi toată discuția)
Definitie apartament predat la cheie gab11 gab11 Buna ziua, Am achizitionat un apartament si la semnarea actului de vanzare-cumparare este stipulat ca acesta se preda la cheie,racordat la toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Nerespectare obligatii prevazute in contract vanzare-cumparare imobil gab11 gab11 Buna ziua, Am achizitionat un apartament si la semnarea actului de vanzare-cumparare este stipulat ca acesta se preda la cheie,racordat la toate utilitatile ... (vezi toată discuția)