avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectare obligatii prevazute in contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectare obligatii prevazute in contract vanzare-cumparare imobil

Buna ziua,
Am achizitionat un apartament si la semnarea actului de vanzare-cumparare este stipulat ca acesta se preda la cheie,racordat la toate utilitatile (apa,gaz,curent, canalizare)".

la scurt timp dupa semnarea actelor ni s-a spus ca noi cumparatorii trebuie sa suportam cheltuielile cu:
1. proiectul si racordarea la reteaua distrigaz pt cel de-al 2lea foc (aviz exista doar pt focul pt centrala, pt aragaz trebuie sa platim noi)
2. contractul cu enel-ul nu il putem prelua decat dupa ce dezvoltatorul face receptia lucrarii pe partea de instalatii electrice care va avea loc la sfarsitul verii. pana atunci tb sa platim tarife mai mari in contul titularului de contract (respectiv dezvoltatorul.
3. avizul centralei de apartament (ISCIR).

toate aceste lucrari nu trebuiau efectuate inainte de receptia intregului ansamblu si inainte de vanzare-cumparare?

ce poate fi facut sau cum poate fi constrans vanzatorul sa isi onoreze obligatiile chiar si dupa semnarea actului vc? mentionam ca acesta a grebit semnarea pt a nu depasi termenul prevazut in antecontract si a nu plati penalitatile prevazute acolo.

multumim!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:38, 27 Iunie 2016
Notificati dezvoltatorul prin executor judecatoresc sa respecte clauzele contractuale, caz contrar actionati in judecata ptr.respectare clauze contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitie apartament predat la cheie gab11 gab11 Buna ziua, Am achizitionat un apartament si la semnarea actului de vanzare-cumparare este stipulat ca acesta se preda la cheie,racordat la toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Recuperare acte centrala apartament vgabriel07 vgabriel07 Buna ziua, Am cumparat in urma cu un an un partament intr-un bloc nou construit care dispune de centrala. Dezvoltatorul a colaborat cu o firma pentru ... (vezi toată discuția)
Utilitati trecute in antecontractul de vanzare-cump. apartament ContSters111526 ContSters111526 Am facut un antecontract de vanzare a unui apartament in vila intr-o zona limitrofa a Buc. La antecontract cumparatorii au insistat sa le bagam gaze si noi am ... (vezi toată discuția)