avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Utilitati trecute in antecontractul de vanzare-cump. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Utilitati trecute in antecontractul de vanzare-cump. apartament

Am facut un antecontract de vanzare a unui apartament in vila intr-o zona limitrofa a Buc. La antecontract cumparatorii au insistat sa le bagam gaze si noi am fost de acord insa le-am zis ca nu putem garanta ca vor avea gaze pana la semnarea contractului final.
Am obtinut toate avizele, s-a facut instalatia de gaze, Distrigazul a prelungit coloana de gaze, si a mai ramas ca ei sa faca racordarea propriu zisa. Pe data de 8 febriarie expira anticontractul si cumparatorii nu vor sa semneze contractul pe motiv ca nu sunt gaze.

In antecontract este scris ca apartamentul 'se va preda racordat la toate retelele de utilitati' nefiind specificate care anume. De exemplu noi nu avem canalizare (care este retea de utilitate) dar exista fosa, nu e racordat la reteaua de apa, dar este put cu hidrofor. Apartamentul este racordat la electricitate. Mai exista si alte retele: telefonie, cablu Tv, internet etc. In final de fapt suntem racordati din 'toate utilitatile' la una singura - electricitate.

Logic gandind, apartamentul a fost racordat la utilitatile existente in zona, pentru apa si canalizare s-au gasit solutii alternative. In acelasi fel ca solutie alternativa pentru gaze poate fi centrala termica electrica si plita electrica.

Si atunci intrebarea este: In situatia in care nu este specificat expres la care din utilitati trebuie sa fie racordat apartamentul poate oare cumparatorul sa refuze semnarea contractului motivand ca apartamentul nu e racordat la gaze?

Cel mai recent răspuns: ContSters111526 , utilizator 16:46, 1 Februarie 2010
In momentul semnarii antecontractului, trebuia sa descrieti imobiulul in starea care este fizic si jjuridic, astfel incat cumparatorulul sa stie ce cumpara.(i s-a adus la cunostinta). Daca v-ati obligat ca-l veti preda RACORDAT LA TOATE RETELELE DE ULTILITATI ,asta si trebuie sa faceti. In general, orice clauza neclara dintr-un contract se interpreteaza in favoarea cumparatorului.
Poate oare cumparatorul: 1. sa refuze semnarea contractului si 2. sa-mi solicite despagubiri in situatia in care contractul de racordare cu Distrigaz a fost semnat ulterior antecontractului si are ca termen racordarea timp de 12 luni.
1. La momentul semnarii antecontractului nu aveam de unde sa stim cat poate dura. 2. Racordarea in sine nu tine de mine - o face Distrigazul care este un tert.
3.Antecontractul se numeste de 'Vanzare-cumparare' unde eu vand imobilul nici intr-un caz nu prestez servicii de racordare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitie apartament predat la cheie gab11 gab11 Buna ziua, Am achizitionat un apartament si la semnarea actului de vanzare-cumparare este stipulat ca acesta se preda la cheie,racordat la toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Nerespectare obligatii prevazute in contract vanzare-cumparare imobil gab11 gab11 Buna ziua, Am achizitionat un apartament si la semnarea actului de vanzare-cumparare este stipulat ca acesta se preda la cheie,racordat la toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Bransament primarie Aristocratul Aristocratul Buna ziua, In zonele rezidentiale si/sau industriale unde exista mai multe constructii, primaria are obligatia prin lege sa asigure accesul la utilitati? ... (vezi toată discuția)