avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O prietena a fost prinsa de jandarmi pe plaja cu un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O prietena a fost prinsa de jandarmi pe plaja cu un ...

Buna ziua! O prietena a fost prinsa de jandarmi pe plaja cu un joint si un plic cu 0,6 de marijuana. I s a facut proces verbal. E la prima abatere, era singura, avea 19 ani si e studenta. era pt consum propriu. I s-a spus ca cel mai probabil o va suna cineva. Ce se poate intampla in cel mai rau caz? Dar in cel mai bun?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:58, 17 Noiembrie 2022
Buna ziua!

Prietenei dvs i s-a deschis dosar penal, o vor contacta pentru audiere.
În cel mai bun caz se va dispune renunțarea la urmărire penala, iar în cel mai rău, dosarul va fi trimis în instanță unde va primi o pedeapsa cu amânarea aplicării ei sau cu suspendarea executării.

Cel mai bine ar fi sa ia legătură cu un avocat care ii va explica tot ce urmează sa se întâmple și o va însoțit la audieri.
Problema este ca au trecut 3 luni de atunci si inca nu s-a dat niciun semn. Cam cat mai poate dura? Daca s-a deschis dosar penal, nu ar fi trebuit sa fie instiintata?
O sa fie citata in calitatea de suspect de catre DIICOT. Dureaza pana vine rezultatul expertizei.
Fără a se stabili despre ce drog este vorba nu se poate avansa cu dosarul penal.
Și încadrarea juridica depinde de drogurile găsite în posesia dvs.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2022
Manuela Rășină, administrator

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Fără a se stabili despre ce drog este vorba nu se poate avansa cu dosarul penal.
Și încadrarea juridica depinde de drogurile găsite în posesia dvs.

Pentru o înțelegere a situației pe înțelesul tuturor aveți aici anumite detalii:

[ link extern ]

Fiind prima abatere, ea e intr-o stare de paranoia totala. Spre exemplu, are impresia ca acum toata politia e in telefonul ei si o controleaza de la distanta. Eu incerc sa o conving ca nu e sfarsitul lumii, dar ea nefiind in lumea aia si neavand decat mici contacte de dragul "tineretii", are impresia ca nu exista nicio alta ocupatie a politiei decat cazul ei. Si se afla intr o stare foarte critica mentala din cauza acestei abateri.

Alte discuții în legătură

Loverboy esuat. are rost sa informam politia? DatInGat DatInGat Buna ziua. O cunostiinta a fost combinata prin metoda loverboy sub pretextul de psihoterapie gratuita. O fata cu probleme mentale (de natura psihotica) a fost ... (vezi toată discuția)
Furt carrefour a148fAlex a148fAlex Buna ziua, sunt minor, am 15 ani si am facut o fapta de care nu sunt deloc mandru. Am furat din carrefour bunuri in valoare de 250ron, o jacheta si o pereche ... (vezi toată discuția)
Sora soțului ne trimite mereu mesaje de șantaj, amenințare și jigniri. se pedepsește hărțuirea? ce trebuie să fac? denisa.f denisa.f Sora sotului , ne hartuieste trimitandu-ne mereu mesaje de santaj,amenintare,jigniri , vorbeste la toata lumea lucruri neadevarate despre noi si face acuzatii ... (vezi toată discuția)