avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Loverboy esuat. Are rost sa informam politia?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Loverboy esuat. Are rost sa informam politia?

Buna ziua. O cunostiinta a fost combinata prin metoda loverboy sub pretextul de psihoterapie gratuita. O fata cu probleme mentale (de natura psihotica) a fost ademenita de un proxenet din alt oras sa se duca la el 7 zile, sub pretextul de psihoterapie gratuita. Nu era psihoterapeut, nu avea asemenea calificari. Acolo, acesta a intretinut relatii sexuale cu ea din prima zi si a reusit rapid sa o convinga sa practice videochat pe procent pentru el. Eu, alti prieteni si familia victimei am intervenit si am reusit sa o convingem sa vina acasa dupa 1 luna de stat acolo. Aceasta nu a apucat sa practice nici videochat nici prostitutie si nu a apucat sa fie batuta, a prins doar luna de miere. Faptul ca a fost un loverboy de manual este usor de probat prin conversatiile purtata de victima cu proxenetul si un complice de-al lui timp de 3 luni inainte de a se duce acolo. Acestia au mintit-o in tot acest timp ca e vorba de psihoterapie gratuita, nu i-au spus despre videochat. Au facut tot ce au putut sa o ia acolo, stiind ca o vor combina foarte usor odata ajunsa.

Am urmatoarele doua intrebari:

1) Are rost sa informam politia? Chiar daca loverboyul este clar ca lumina zilei, nu a apucat sa fie batuta sau sa practice meseria. Este posibil ca acesta sa faca parte din vre-o retea, insa nu stiu acest lucru cu certitudine. "Metoda videochat" este una din metodele prin care fetele sunt scoase la produs, insa acesta nu a apucat sa incerce asa ceva pentru ca s-a intervenit la timp si a fost nevoit sa o dea la intors. Poate fi totusi tras la raspundere pentru inselaciune sau tentativa de proxenetism pentru acest loverboy esuat?

2) Fata s-a mai trezit dar inca este pe Sindromul Stockholm ca majoritatea fetelor in situatia ei. Este de 2 luni acasa si inca nu si-a revenit din Stockholm. Ce am putea face pentru a o trezii mai rapid? Politia sau vre-o fundatie ne-ar putea ajuta in vre-un fel, discutand cu fata?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2021
DatInGat, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:23, 21 Noiembrie 2021
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți o plângere penală și vedeți ce soluție dă procurorul. Depuneți toate mesajele și propuneți martori. Aceste situații nu trebuie să nu aibă consecințe, chiar dacă la final este posibilă o clasare.
Practicarea de videochat nu este ilegala, asa ca nu vad de ce ar fi pedepsit loverboy-ul pentru asta.
Inselaciune? Abuz de incredere? De asemenea, "metoda videochat" este una din metodele de racolare pentru prostitutie. Fetele sunt ademenite sub pretextul practicarii de videochat pentru ca mai apoi sa fie scoase la produs. Nu putem sti daca indradevar asta se urmarea insa nu ar fi mirat pe nimeni, ea fiind ademenita sub pretextul de psihoterapie gratuita care s-a dovedit a fi videochat pe procent.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune, mai multe persoane cristi583 cristi583 Este vorba de un barbat in jur de 30 de ani, care a in cateva luni a convins 2 fete ca le iubeste, ma rog, ideea este ca a reusit sa le convinga sa ii dea in ... (vezi toată discuția)
Hartuire sau santaj? caceramona caceramona buna ziua, am o prietena care are probleme cu fostul prieten , dupa ce a decis sa se desparta de el pt ca o batea .. acesta nu ii da pace a facut rost de ... (vezi toată discuția)
Videochatul, prostitutie mascata ! Hamarsold300 Hamarsold300 Videcohatul , prostitutie mascata Hamarsold300 Utilizator 20:33, 28 Noiembrie 2018 Azi am avut curiozitatea sa vorbesc cu fetele de pe videochat, ... (vezi toată discuția)