avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua, Trebuie să actualizăm procedura SSM în ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua, Trebuie să actualizăm procedura SSM în ANCOM și ...

Bună ziua,

Trebuie să actualizăm procedura SSM în ANCOM și vă rog dacă se poate să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

1. Se derulează anual Programul Oficial de Internship al Guvernului în calitate de instituție organizatoare și ANCOM în calitate de organizație gazdă, cum le facem instruirea SSM participanților (desfășoară activitatea cam 3 luni/an), ei nu sunt angajații ANCOM (pe fișă colectivă sau fișă individuală) și dacă se face pe fișă individuală, cine le face instruirea introductiv generală;
2. ANCOM are sediul central, Direcțiile Regionale (București, Cluj, Iași, Timiș) unde avem câte un responsabil SSM și în subordinea Direcțiilor regionale avem Oficiile Județene (în fiecare municipiu reședință de județ, cu 3-5 angajați), întrebarea este: Pentru firmele care vin să facă mentenanța sistemelor sau alte lucrări, cine face instructajul SSM (fișă colectivă) și cine verifică?
3. Este vreo problemă, având în vedere protecția datelor, dacă fișele le păstrează responsabilul SSM și nu conducătorul locului de muncă?

Cu stimă,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:18, 21 Noiembrie 2022
Fisa de aptitudine se emite de catre medicul specialist de medicina muncii, dupa examinarea medicala a lucratorului, in 2 exemplare, unul pentru lucrator si celalalt pentru angajator.
Angajatorul lucratorilor de care amintiti are obligatia sa detina fisa de aptitudine a lucratorilor sai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem un compartiment al carui sef lucreaza de la domiciliu (cluj). ... mvasilescu mvasilescu Avem un compartiment al carui sef lucreaza de la domiciliu (Cluj). Patru lucratori din acest compartiment lucreaza tot de la domiciliu (in Cluj) . Cine face ... (vezi toată discuția)
Completare iper fise ssm 10188 10188 Buna ziua, Sunt serviciu extern la o companie cu cca 600 salariati. Completarea in fisele de SSM a instruirii periodice ar trebui facuta de conducatorii ... (vezi toată discuția)
Instructaj ssm si psi RuxandraLarisa RuxandraLarisa este obligatoriu ca efectuarea instructajului sa fie consemnata in fisele de ssm si psi?sau se poate face pe o coala sa zicem, gen model tipizat(care sa ... (vezi toată discuția)