avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Dețin nuda proprietate a unui imobil în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Dețin nuda proprietate a unui imobil în urma unui ...

Bună ziua,
Dețin nuda proprietate a unui imobil în urma unui contract de întreținere cu uzufruct viager pentru mama mea și soțul ei.
Vreau să renunț la nuda proprietate și să revenim la starea de dinaintea acestui contract de întreținere.
Care este cel mai ușor mod de a face asta cu costuri minime?
Precizez că toate părțile sunt de acord și dorim să și vindem acest imobil și să împărțim banii.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:33, 13 Decembrie 2022
daca tot vreti sa il vindeti, sa renunte oamenii la intretinere si uzufruct si vindeti dvs, ce sa il mai plimbati ?
Din păcate, relația mea cu ei nu este bună de când m-am căsătorit. Mama mea nu o acceptă pe soția mea și își face tot felul de scenarii în minte că vrem să o dăm afară.
Din acest motiv nu vrea să renunțe la întreținere și uzufruct și vrea să mă cheme în instanță pentru nerespectarea contractului de întreținere. A spus că a fost la un avocat care i-a spus că singurul mod în care se poate încheia acest contract de întreținere este în instanță. Momentan plătesc doar impozitul și întreținerea întregului imobil, deși prin contractul de întreținere am obligația să achit și cumpărături, medicamente. Amândoi sunt pensionari cu venituri cumulate de 4000 lei.
Nu am nici timp, nici resurse să merg în instanță. Avem în întreținere un copil de 1 an iar soția este însărcinată în 4 luni. Vream să cumpărăm o locuință prin credit ipotecar, dar această nudă proprietate ne pune piedici la bănci, avans mare, dobânzi mai mari (?), scor mic (?). ING, de exemplu, ne acordă 60.000e, dar dacă nu aș fi avut această proprietate ne-ar fi acordat 90.000e credit.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
aiulianctin, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din acest motiv nu vrea să renunțe la întreținere și uzufruct și vrea să mă cheme în instanță pentru nerespectarea contractului de întreținere.

sa o faca si scapati de casa. Odata ce vor redeveni proprietari, nu vad, daca vor vinde, de ce ar imparti banii cu dvs.

va puteti prezenta la notar pt desfacerea contractului prin acord, incercati si asa.
La notar am pus o întrebare și a spus că o soluție elegantă ar fi să dăm un termen de încheiere contractului de întreținere, dar mama și soțul ei să păstreze uzufructul, să facem un act adițional în care specificăm termen de o lună finalul contractului, apoi să le donez ori să vindem imobilul, după caz și nevoi. DAR mama preferă calea instanței, că ea doar așa are siguranță că nu o dăm afară din casă.
Nu vreau să cheltuiesc bani pe avocat să merg în instanță, nici să plătesc avocatul ei la finalul procesului. Dacă în instanță pur și simplu sunt de acord cu toate cerințele ei, fără a fi reprezentat de un avocat, sunt obligat la cheltuieli de judecată apoi?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 454. -
Pârâtul care a recunoscut, la primul termen de judecată la care părţile sunt legal citate, pretenţiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecată, cu excepţia cazului în care, prealabil pornirii procesului, a fost pus în întârziere de către reclamant sau se afla de drept în întârziere.


sa ceara rezolutiunea contractului in instanta, dvs depuneti intampinare ca sunteti de acord cu ce cere ea acolo si gata.

Alte discuții în legătură

Ridicare uzufruct ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! Daca uzufructuarul isi abandoneaza apartamentul care face obiectul contractului de intretinere mutandu-se in alta localitate definitiv, eu ca ... (vezi toată discuția)
Radiere intretinere din cf ContSters292785 ContSters292785 Am contract de intretinere cu mama facut in 2010 . pt garsoniera in care locuieste. In Cf la sarcini apare aceasta obligatie. Acum mama s-a razgandit ,nu mai ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)