avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua. Fata mea a facut un live pe instagram de la ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua. Fata mea a facut un live pe instagram de la o petrecere, ...

Buna ziua.
Fata mea a facut un life pe instagram de la o petrecere, care nu s-a pastrat. Unul dintre parinti (care se pare ca o urmareste!) se pare ca i-a trimis o captura doamnei diriginta, care oricum nu o are deloc pe fiica mea la inima. Aceasta mi-a aratat-o la doua saptamani dupa ce a primit-o, fara a-mi spune sursa.
Vreau sa impart lucrurile: o consider vinovata pentru comportament pe fiica mea, dar nu mi se pare corect ca aceasta captura sa fie aratata si altor profesori de catre dna diriginta si probabil sa circule intre parinti. Aceate lucruri au condus la oprobiu, cu toate ca acest comportament nu a deranjat nimic si pe nimeni, mai ales pe cei din cadrul scolii.
Imi puteti spune va rog, daca se incalca conditiile GDPR? Colegii i-au spus ca exista discutii intre parinti si, cu siguranta, exista si recomandari in a fi izolata de copiii acestora.
Va multumesc foarte mult!
Ioana
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
A făcut live in ce fel cântând la chitara și bând suc de vișine cu sifon sau în stare de ebrietate,mimând comportament erotic,dezbrăcată etc.In afara de a discuta cu fata dvs, juridic nu prea aveți ce face.Daca filmarea era postata pe o pagina,forum,grup era o situație asa doar ca bănuiți o anumita persoana și bănuiți ca a circulat nu folosește la nimic.Trebuie ss ne învățăm si noi ca adulti si copii ca orice comportament ieșit din tipare poate avea repercusiuni,ne poate dauna etcetc.CÂT despre GDPR nu are nicino legătură cu situația dvs..

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Live-ul respectiv a fost accesibil oricui, sau numai pentru prieteni (cei de pe Instagram, desigur)? Diriginta este prieten de Instagram cu fiica? De aici decurg niște consecințe.

Dacă live-ul a fost cu acces general, chiar fiica dumneavoastră s-a expus, dar dacă vreun prieten a abuzat de accesul său special, descărcând și redifuzând videoclipul, acel prieten are o problemă legată de încălcarea dreptului la viață intimă a fiicei.

De asemenea, indiferent cum a fost live-ul, nu are diriginta ce să-l arate și să-l comenteze cu alți profesori și cu părinții altor copii. Dacă comportamentul etalat de fiica dumneavoastră în afara școlii (pentru că și aici e o discuție în ce măsură îl privește pe diriginte ce fac elevii săi în afara școlii și a orelor de program școlar) este atât de necorespunzător că impune o discuție, dirigintele trebuia să o aibă cu dumneavoastră și, eventual, cu ea (spun eventual pentru că rolul dirigintelui se cam termină la poarta școlii), dar nicidecum cu terțe persoane, părinți sau profesori. Legea impune ocrotirea copiilor, nu transformarea lor în ținte ale oprobiului public.

Ioanabalteanu a scris:

Buna ziua.
Fata mea a facut un life pe instagram de la o petrecere, care nu s-a pastrat. Unul dintre parinti (care se pare ca o urmareste!) se pare ca i-a trimis o captura doamnei diriginta, care oricum nu o are deloc pe fiica mea la inima. Aceasta mi-a aratat-o la doua saptamani dupa ce a primit-o, fara a-mi spune sursa.
Vreau sa impart lucrurile: o consider vinovata pentru comportament pe fiica mea, dar nu mi se pare corect ca aceasta captura sa fie aratata si altor profesori de catre dna diriginta si probabil sa circule intre parinti. Aceate lucruri au condus la oprobiu, cu toate ca acest comportament nu a deranjat nimic si pe nimeni, mai ales pe cei din cadrul scolii.
Imi puteti spune va rog, daca se incalca conditiile GDPR? Colegii i-au spus ca exista discutii intre parinti si, cu siguranta, exista si recomandari in a fi izolata de copiii acestora.
Va multumesc foarte mult!
Ioana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de o parere, ce ar face cineva in aceasta situatie? ChidinNuta ChidinNuta Fetita mea considera ca este un elev bun la invatatura. Din cand in cand, participa si la olimpiade. Dupa o olimpiada, profesorul ei a fost atat de ... (vezi toată discuția)
Copilul meu a fost terorizat de profesori la scoala sept_mihaela sept_mihaela [quot]Fetita mea de 16 ani a fost terorizata un an de zile la scoala de diriginta si implicit si de prietenele ei celelalte profesoare,pana cand m-a sunat ... (vezi toată discuția)
O chestiune legata de liceu maestrulvlad maestrulvlad In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.In al doilea rand doresc sa va adresez o intrebare, poate unii dintre voi ma puteti ajuta.Am un ... (vezi toată discuția)