avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Cine sunt mostenitorii fratelui meu? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Cine sunt mostenitorii fratelui meu? Mentionez ca ...

Buna ziua.
Cine sunt mostenitorii fratelui meu? Mentionez ca acesta nu a fost casatorit niciodata, nu are sotie , nici copii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:45, 22 Noiembrie 2022
Daca n-are soție și copii, îl moștenesc părinții daca mai trăiesc și frații care sunt în viață.
Doar fratii sunt in viata. Copiii acestora, respectiv nepotii de frati ai defunctului sunt mostenitori?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă părintele lor (frate cu defunctul) este în viață, atunci nepotul de frate nu moștenește (moștenește fratele în viață al defunctului).
Dacă părintele lor (frate cu defunctul) este decedat, atunci vine la moștenire, prin reprezentare, nepotul/nepoții de frate predecedat. (spre a culege partea din moștenire ce s-ar fi cuvenit părintelui lui/lor, dacă ar mai fi trăit).
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune zago_sefu zago_sefu Salutare!!! In urma cu 6 ani o matusa pe care am ingrijit-o a decedat fara a mai apuca sa fac vreun act de mostenire cu ea. Matusa nu a fost casatorita, nu a ... (vezi toată discuția)
Buna seara! unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt ... sarbe sarbe Buna seara! Unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt parinte și 4 copii. Unul dintre copii a decedat înaintea părintelui. La succesiune vor ... (vezi toată discuția)