avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere, caz penal, denunt. Circulam cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere, caz penal, denunt. Circulam cu autoturismul intr-un drum (forestier, asa stiu....numai ...

Circulam cu autoturismul intr-un drum (forestier, asa stiu....numai ca au pus indicatoare de limitare a vitezei 30 de km, la cererea locuitorilor din localitate, nu stiu daca s-a schimbat calitatea drumului), drum care separa localitatea de oras. Localitate turistica, cam 200, 300 locuitori, 5 km de la oras. Intre localitate si oras am abandonat masina si continuam drumul pe jos (consumam bauturi alcoolice). M-am trezit la politie. Ei m-au convins sa semnez ceva, nu am vrut...dupa doua ore am semnat, am plecat. In masina aveam o dovada in continut ca nu am voie sa conduc. In singe aveam 1,5 alcoolemie.
Vecinii trecatori mi-au intarit amintirile despre cele intimplate ca politia, nu m-a vazut conducand autoturismul......am fost denuntat.
Pot sa declar in instanta la proces, ca am baut dupa ce am abandonat masina, si asa daca a trecut cam 10 minute dupa abndonarea masinii si sosirea autoritatiilor ? Camerele de supraveghere a magazinului m-a surprins cumparind bere....dar nu si ca am consumat. Exista martori, adica cu cine am consumat in fata magazinului.
Regret fapta.......Nu ma intereseaza cine ma denuntat, avea dreptate....am invatat, dar totusi am nevoie de carnet.... Multumesc.
Cel mai recent răspuns: csaika , utilizator 16:50, 23 Noiembrie 2022
Nu inteleg ce doriti dv. de fapt.
Din continutul intrebarii dv. rezulta ca asteptati "binecuvantarea" noastra pentru a depune o marturie mincinoasa in fata organelor de cercetare penala si a instantei de judecata. Nu ar fi mai bine sa va asumati consecinta actiunilor dv. si sa spuneti adevarul si astfel sa beneficiati si de o posibila clementa? In caz contrar riscati pe langa anularea permisului sa fiti judecat si pentru ale fapte. Lasati prostiile si dati dovada de un minim de responsabilitate.
Indiferent de sustinerile dv, analizele medicale precizeaza concret,c precizie intervalul in care a fost ingurgitat substanta interzisa
Daca nu ati dorit sa semnati PV cum v-au determinat agentii de politie??
Care este motivul pentru care detineti document care va interzice sa conduceti vehicule??
MUltumesc pt. raspuns
Am semnat, pentru ca nu m-a lasat sa parasesc cladirea politiei (eram in revenire din "oboseala"), tot ma fortau sa recunosc fapta, dupa ce am zis bine recunosc si am semnat. Aveau nevoie de aceasta semnatura ca nu m-au prins la volan.
Nu stiu din ce motiv sa eliberat o dovada raferire la dreptul meu la permis.
Eu deplasam fara masina....dar m-au dus inapoi la masina (ca sa se convinga ca eu conduceam masina care a fost denuntat) si atuncea au lasat acest act si la acest moment am inmanat permisul (sau au cautat ei).
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
csaika, utilizator
Multumesc pt. raspuns.
Nu doresc nici o marturie.......Intreb daca nu am fost prins la volan....pot sa fiu judecat ? In rest minciuna eu trebuie sa depun. Daca scap....NU INSEAMNA CA NU REGRET SI NU AM INVATAT LECTIA. Permisul este foarte important pt. familie
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
csaika, utilizator
Mințind, nu veti face decat sa va ingreunati situatia, nu e indicat.
Macar daca era ceva plauzibil, dar nu tine.

Alte discuții în legătură

Ridicarea permisului de conducere maryo1975 maryo1975 Pe scurt,intr-o noapte ma deplasam cu masina personala pe un drum public.Eu eram in dreapta deoarece consumasem bauturi alcoolice,iar masina era condusa de un ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal AsterX AsterX Buna! Sambata 19 aprilie am primit o amenda de 340lei si suspendare permis pe 30 zile + dovada inlocuitoare permis de 15 zile pentru trecerea pe culoare ... (vezi toată discuția)
Inchisoare ??? Ovidiu calin Ovidiu calin Buna seara tuturor, sau bună ziua, depinde cum citit intrebarea. In primavara acestui an in timp ce conduceam din Comuna in care locuiesc spre oras cu ... (vezi toată discuția)