avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume pe cale administrativă De curând s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume pe cale administrativă De curând s-a modificat ...

Schimbare nume pe cale administrativă
De curând s-a modificat legea, astfel că ni se permite și nouă, celor ”greșite” să ”ne reparăm”. Astfel, art.41 al.3 lit.d din Legea nr.105/2022 prevede că numele se poate schimba și ”Când în urma divorțului un fost soț păstrează numele de familie purtat în căsătorie și dorește un nume purtat anterior căsătoriei sau numele dobândit la naștere”.
Adun actele necesare, voi face cerere, îmi voi schimba CI, pașaport, card de sănătate, actele mașinii, însă ce se întâmplă cu actele casei? Actul meu de proprietate este pe numele din căsătorie, este întabulat, și e format din contractul de vânzare-cumpărare pe numele ambilor soți (50%) și hotărârea de divorț care cuprinde tranzacția referitoare la casă (50%), pe numele meu din căsătorie. De asemenea, am un certificat de moștenitor (după o mătușă) tot pe numele meu din căsătorie. Ce efect are schimbarea numelui asupra acestor acte? Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2022
M_arina, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:15, 23 Noiembrie 2022
o sa dovediti cand e cazul ca v-ati schimbat numele,actele alea nu se schimba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la numele de fata alina81 alina81 Buna, As avea si eu o intrebare, daca un cuplu divorteaza si femeia pastreaza numele barbatului, instanta da o hot.irevocabila, poate femeia sa revina la ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie!!!! andreyutza andreyutza Buna ziua.As dori sa-mi spuneti unde ma pot adresa pentru schimbarea numelui de familie?...Unde trebuie sa merg?...La primarie sau la Oficiul starii ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa casatorie gabilificiu gabilificiu Buna ziua, M-am casatorit in Italia anul trecut....si am pastrat numele meu pentru ca nu am avut posibilitatea sa trec pe numele sotului meu cu toate ca ... (vezi toată discuția)