avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cass dobanzi bancare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cass dobanzi bancare

Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie, respectiv daca tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani si copiii până la vârsta de 18 ani, in situatia in care sunt elevi, respectiv studenti si obtin cca 500 lei/luna venituri din dobanzi, pentru depozite bancare constituite din banii proveniti din burse, alocatii, premii, economii, sunt obligati la plata contributiei de sanatate, precizand temeiul legal. In caz afirmativ, va rog sa precizati care este cota de contributie datorata, ce venit este luat in considerare, precum si modul, termenul aducerii la cunostinta a contributiei datorate precizand institutia care are aceasta atributie.Am in vedere atat anul 2022 cat si anul urmator.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:43, 23 Noiembrie 2022
Pentru situația prezentată in întrebare nu se plătește contribuția la sănătate la acele venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass elev mshboss mshboss Buna tuturor! Un elev care a implinit 18 ani(fiind asigurat fara plata contributiei pana acum),dar care realizeaza venituri din dobanzi,mai este asigurat fara ... (vezi toată discuția)
Contributii sanatate din vanzare apartament cand eram studenta marianaflore marianaflore Buna ziua, Am o problema si va rog sa ma ajutati. In anul 2010, studenta fiind, sub 26 de ani, am vandut un apartament. Anul trecut am solicitat un raspuns ... (vezi toată discuția)
Gravida si studenta AndreeaCatalina AndreeaCatalina Buna ziua! Am si eu nevoie de un raspuns cat mai rapid va rog. Sunt insarcinata in 9 luni si cateva zile. Intrebarea mea e : Beneficiez de spitalizare gratuita ... (vezi toată discuția)