avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor mincinos
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor mincinos

salutare,o intrebare am,ce se poate intimpla daca esti gasit ca martor mincinos???
Cauza in care a depus marturie mincinoasa este una civila sau una penala ?

Potrivit art. 260 alin. (1) C. pen., fapta martorului care, participand in aceasta calitate intr-o cauza, face afirmatii mincinoase cu privire la imprejurarile esentiale asupra carora a fost intrebat intruneste elementele constitutive ale infractiunii de marturie mincinoasa, indiferent daca instanta care a solutionat cauza a inlaturat din ansamblul probator administrat declaratiile date de acesta ca fiind nesincere, intrucat infractiunea de marturie mincinoasa se consuma in momentul in care s-au facut afirmatiile mincinoase cu privire la imprejurarile esentiale, neavand relevanta daca au influentat sau nu solutia pronuntata.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
Costinel Burca, Contabil
pai in citatie zice ca este dosar penal
~ Conținut șters la cerere ~
ok ma scuzati de intirzierea raspunsului dar daca imi retrag declaratia patesc ceva???
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Marturia falsa Costica33 Costica33 Buna ziua, Impreuna cu un vecin am fost martor la agresarea, insultarea, amenintarea unei vecine, in holul blocului, in luna februarie 2010. Scena a fost ... (vezi toată discuția)
Marturia mincinoasa comerciantu comerciantu marturia mincinoasa si falsul sau modificari doveditoare al unor acte ,inducerea in eruare a organului de cercetare penala este infractiune sau? (vezi toată discuția)
Accident minor, marturie mincinoasa koly koly Buna ziua, Am avut un accident usor in care pe moment nu am realizat ca eu sunt vinovat iar la politie am declarat ca eu sunt partea vatamata. Politistul nu ... (vezi toată discuția)