Impreuna cu un vecin am fost martor la agresarea, insultarea, amenintarea unei vecine, in holul blocului, in luna februarie 2010. Scena a fost inregistrata pe camera video dar fara sunet. Acum aflu ca vecina a facut plingere penala impotriva acelui vecin, un individ periculos care nu stim cu ce se ocupa dar banuim ca nu cu ceva legal.... Ea ne solicita ca martori si noi nu avem dispozitie sa ne expunem la asa ceva si i-am si zis. Spune ca am fost martori, nu am intervenit deloc cind am vazut agresiunea si ca indiferent ca vrem sau nu, vom fi citati si pusi sa juram cu mina pe biblie ca spunem adevarul. Mai spune ca nu putem fi de partea nimanui, ca ce vom declara se inscrie ori la ea ori la el ca marturie. Acel individ a amenintat-o cu moartea, a oprit-o sa iasa din lift si a imbrincit-o, a injurat-o...
Nu doresc sa ma bag, ce sa fac si ce pot pati in caz ca spun, spre exemplu, ca nu mai tin minte? Chiar daca se vede pe camera video ca eu eram linga ea cind acel om s-a dat la ea...
Ma poate cumva obliga sa spun adevarul?
Multumesc pentru ajutor.
Buna ziua !
Marturia mincinoasa consta in fapta martorului care, participand in aceasta calitate intr-o cauza, face afirmatii mincinoase cu privire la imprejurarile esentiale asupra carora a fost intrebat, indiferent daca instanta care a solutionat cauza a inlaturat din ansamblul probator administrat declaratiile date de acesta ca fiind nesincere.
Consider ca atat timp cat nu ati retinut discutia respectiva sau ati parasit zona imediat ce agresorul a " intrat in scena" sau altercatia nu a avut loc decat dupa ce dumneavoastra ati plecat de la locul faptei, nu puteti declara decat ce ati putut percepe prin propriile simturi. Greu de crezut ca poate fi vorba de marturie mincinoasa, in schimb, consider ca fiind cel putin dovada de slabiciune, sa ne ferim de a ajuta la demascarea si pedepsirea faptuitorilor unei infractiuni.
Cu stima !
Daca dumneavoastra sau cineva din familia d-voastra ar fi fost cei agresati si vecina ar fi fost martor care ar refuza sa depuna marturie cum v-ati fi simtit?
Exact pe asta mizeaza infractorii ... pe frica pe care o presoara in randul persoanelor linistite ... si de asta sunt tot mai multi si au mult mai mult curaj.
Poate daca o sa spuneti ca nu va amintiti nu o sa va faca nimeni plangere pentru marturie mincinoasa ... dar o sa traiti cu gandul ca ati fi putut ajuta o femeie sa-si faca dreptate.
Iar maine ar putea fi altcineva .... poate chiar cineva apropiat d-voastra .... si el va ramane din nou nepedepsit :(
Am fost prezent pe toata durata agresiunii si nu am facut nimic s-o ajut pe femeie, pot fi pedepsit pentru asta? Cind a plecat agresorul am plecat si eu, adica dupa vreo 5 minute de injuraturi ca la usa cortului.
daca doamna declara ca ati fost martor, veti fi invitat la politie pt declaratii. daca se va ajunge la un proces si va citeaza ca martor, sunteti obligat sa va prezentati.
#-o
2 romani de onoare
Dana Marin
In martie am fost victima unei agresiuni in holul blocului, agresiune filmata pe camerele de supraveghere din holul blocului. La acest trist moment de 4 minute ... (vezi toată discuția)
Sfat dosar penal
Alecuionut
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema,
Intr-o dimineata cand am venit de la serviciu in urma unor discutii contradictorii cu un vecin, am ... (vezi toată discuția)