in cadrul unui proces penal puteti administra probele pe care le mentionati. astfel si vecinii pot fi obligati sa se prezinte ca martori si sa declare tot ceea ce stiu.
Aha, deci sa inteleg ca trec de plingerea penala, ajung in instanta civila si de-abia atunci martorii vor fi confruntati cu proba video. Eu nu prea cunosc procedura, politia face acum cercetarile, apoi merge la parchet si apoi la instanta?
Nimeni pe acest traseu nu ii poate face nimic agresorului, numai instanta intr-un final de n luni sau chiar ani?
Multumesc.
Solutionarea cauzei penale,conform procedurii conduce la suspendarea cauzei civile
Aspectele mentionate de dvs in fapt reprezinta modalitati de comportare a unora dintre semenii nostrii,manifestari la limita legii
Chiara daca aspectele mentionatede dvs sunt sustinute cu probe temeinice ,va cauzeaza prejudicii majore,va creaza o reala stare de teama si panica ,
nesiguranta ,urmeaza ca eventual organul de cercetare sa dispuna concluzii favorabile dvs
In final insa,in raport de plaja infractionala care se manifesta in momentul de fata,exista posibilitatea ca procurorul responsabil sa aprecieze ca fapta exista ,
dar , in conformitate cu disp art 10 b) "fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni "
Voi incerca sa spun pe scurt mai multe despre acest caz si multumesc pentru ajutor tuturor.
Da, martorii sunt romani, bine situati, cu masini scumpe si joburi onorabile. Unul e militar, altul e inginer. Se vede pe inregistrare atacul si se vad si ei cum stau si se uita, cum au putut minti astfel???#-o
E plingere penala facuta in luna in care s-a intamplat, am respectat legea. E posibil sa fie apreciat ca pericol atacul pentru ca vine dupa un altul cu acelasi autor banuit dar care iarasi nu a fost dovedit. Eu am acum aceasta inregistrare video care pune in situatie de fapta ilegala atit pe atacator cit si pe vecinii mei, cei doi martori. Ma intrebam daca dupa ce au declarat impotriva mea cu alte cuvinte (daca au zis ca infractorul nu mi-a facut nimic asta inseamna, nu?) sa le mai dau buna ziua sau sa le spun ceva despre cit sunt ei de oameni?
Poate fi condamnat penal autorul dupa proba video? Nu de alta dar e a doua agresiune asupra mea a acestui individ si ar fi foarte grav daca nici acum n-ar pati nimic din cauza martorilor sau a lipsei de probe. Pot cere ca martorii sa fie confruntati cu inregistrarea video? Sunt curioasa atunci ce vor mai spune, in fata evidentei.
Multumesc.
Teoretic ,se pot apara dupa cum apreciaza ,sau dupa cum sunt cu atentie sfatuiti
In raport de probe,martorii pot prezenta pozitii distincte,de la confirmare-greu credibil ,mai ales avand in vedere pregatirea unuia dintre cei 2,sau a sustine ca nu au acordat importanta situatiei,de care nici nu isi mai aduc aminte
Pentru cercetarea si solutionarea competenta,organele responsabile urmeaza sa dispuna analizarea probei video si posibil sa solicite audierea martorilor pentru precizari referitoare la implicarea in derularea evenimentelor inregistrate