avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proba video interlop
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proba video interlop

Buna ziua,

Am un conflict cu un vecin interlop si eu niciodata nu am probe pentru ca stie cind si cum sa actioneze, cind ma vede singur si se bazeaza si pe faptul ca romanii sunt lasi si nu se baga, de teama lui.
De curind m-a lovit cu picioarele si eu iar nu am martori, doar la IML au constatat 11 echimoze.
Vreau sa va intreb, in disperarea mea, ca nu stiu ce sa mai fac sa fie pedepsit acest golan, daca imi iau un echipament de inregistrare video si audio sa-l port pe mine mereu, va fi considerat proba sau astept sa fiu ucis si apoi sa citeasca cineva si plingerile mele catre politie?
Este mult prea golan pentru mine si nu vad ce altceva as putea sa fac.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: petricam , utilizator 14:55, 7 Septembrie 2019
Exista persoane care cunosc cum sa se apere.
Poate ca ar fi mai bine sa aveti un par si sa il loviti cu el suficient de tare cat sa ramana o urma...
Dar sa nu il loviti in cap...pentru ca riscati sa fiti tot dvs. acuzat de tentativa de omor...pentru ca doreati sa va aparati...si nu exista probe in aparare...
Daca se va putea constata de IML ca l-ati agresat ar putea constitui o proba in acuzare...
Nu cre dca orgoliul lui i-ar permite sa se prezinte la politie sa faca plangere ca l-ati agresat...
Ati putea cere politiei probe in sensul ca v-ati aparat si l-ati lovit cu parul.
Depinde ce va face politia mai departe...si daca el se va prezenta la IML...
Exista posibilitatea sa rezolvati problema intr-un mod in care sa nu se stie ce s-a intamplat...cu adevat...
Daca se intampla asta in zona unde are camerele video atunci eu voi fi acuzat de dat in cap cu parul. Ma gindesc ca daca il inregistrez odata cind ma intilnesc cu el si el nu se va putea abtine sa nu injure sau sa sara iar la bataie... poate voi avea o sansa sa probez.
Pina atunci nu stiu carei institutii sa ma adresez ca sa ies de la mine din casa fara teama. O plingere penala dureaza la solutionare mult si eu ce fac in timpul asta? El profita, evident. Este in avantaj, evident ca asa stau lucrurile la noi. A dat in scris la politie in trecut ca nu se va apropia de mine si nu a respectat.
Ca sa puteti obtine o proba video ar trebui sa fiti echipat cu un aparat video mai mereu. Ori in momentul in care interlopul va agreseaza nu cred ca puteti sa-i spuneti- "stai putin sa te inregistrez ca sa am proba".E destul de dificil de inregistrat video, numai daca nu va agreseaza intr-o zona in care sunt camere instalate deja.

Pe de alta parte, nici proba audio nu va ajuta extrem de mult. Inregistrarea audio va releva doar insulte sau altele de genul insa nu demostreaza ca v-a si lovit.

Martorii ar fi cei mai valabili in acest caz al dvs., insa daca interlopul e destul de experimentat nu cred ca va agresa de fata cu alte persoane.

Ma gandesc ca o varianta buna ar fi sa-l ignorati si sa incercati sa stati departe de el.
Da, problema este ca golanul e un taran si vrea sa dispuna de proprietatea comuna cum doreste. Si-a montat camere video pe spatiul comun prin care ne urmareste zi si noapte, ne filmeaza pe toti cind iesim, cind venim, cine vine, cine pleaca, impotriva dorintei noastre exprimate si fara nici un acord al asociatiei, al nimanui de fapt. Ca asa vrea muschii lui! Asta e problema si nu e singura. Ma-sa scuipa seminte pe unde merge si zice sa se faca curat in urma ei de cite ori e nevoie!!!!! Vedeti? Nu se poate ignora. Mai ales ca nu stam cu chirie si vom locui probabil aici inca multa vreme. Sa va mai spun ca in trecut mi=a pus o pisica moarta la usa dupa ce am cerut sa repare liftul stricat de el? Va dati seama ce inseamna sa te trezesti la usa cu un colet ambalat de cadou in care sa fie ceva rece si putred? Sa nu stii ce e? La 6 dimineata? Sau sa tipe la 5 dimineata in fata blocului injuraturi si amenintari la adresa mea si a familiei mele?
Deci este vecin de-al dvs. de la bloc ?
Cand face scandal foarte dimineata, inregistrati-l si sunati si la politie si o sa-si ia amenda pentru tulburarea linistii publice. Daca-si ia cateva amenzi poate se potoleste.

Alte discuții în legătură

cameră spion de supraveghere montată în vizorul ușii la bloc este legal ? olive75 olive75 Vecinul de la bloc și-a montat Cameră spion de supraveghere în vizorul ușii , este legal ?. Când vecinul de vizavi deschide ușa, filmează ce se petrece ... (vezi toată discuția)
Cum ancheteaza politia victimele interlopilor Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Un interlop vecin cu mine mi-a pus o pisica moarta la usa, m-a lovit in lift si m-a amenintat acum un an, in 5 octombrie ac m-a lovit cu ... (vezi toată discuția)
A clasa sau a nu clasa Sever Simion Sever Simion Din practica dvs., aveti cazuri cand parchetul s-a indreptat impotriva politiei? La mine au pus in propunerea de clasare niste minciuni colosale si ma gandesc ... (vezi toată discuția)