avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. Sunt responsabil SSM intr-un santier din ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. Sunt responsabil SSM intr-un santier din Romania si ...

Buna ziua. Sunt responsabil SSM intr-un santier din Romania si urmeaza sa soseasca personal , detasati de la o firma din Polonia .
In afara de instruirea colectiva la intrarea in santier , cum le voi face instruirea periodica.
Ei au fise individuale de instruire ? Pot sa le completez eu ?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:36, 2 Decembrie 2022
Se procedeaza identic cu instruirea lucratorilor detasati de la firme din Romania.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-ART. 82
(1) Pentru persoanele aflate în întreprindere şi/sau unitate cu permisiunea angajatorului, cu excepţia altor participanţi la procesul de muncă, aşa cum sunt definiţi potrivit art. 5 lit. c) din lege, angajatorul stabileşte, prin regulamentul intern
sau prin regulamentul de organizare şi funcţionare, durata instruirii şi reguli privind instruirea şi însoţirea acestora în întreprindere şi/ sau unitate.
(2) Pentru lucrătorii din întreprinderi şi/ sau unităţi din exterior care desfăşoară activităţi pe bază de contract de prestări de servicii, angajatorul beneficiar al serviciilor va asigura instruirea lucrătorilor respectivi privind activităţile specifice
întreprinderii şi/ sau unităţii respective, riscurile pentru securitatea şi sănătatea lor, precum şi măsurile şi activităţile de prevenire şi protecţie la nivelul întreprinderii şi/ sau unităţii, în general.
Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca lucratorii sunt detasati, le deschideti fise de instruire individuale.
Lucratorii detasati nu au nimic in comun cu persoanele aflate în unitate cu permisiunea angajatorului care se refera de ex. la delegati, livratori de marfa sau vizitatori etc.

NM de aplicare Leg 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
ART. 83
Instruirea introductiv-generală se face:
a) la angajarea lucrătorilor definiţi conform art. 5 lit. a) din lege;
b) lucrătorilor detaşaţi de la o întreprindere şi/sau unitate la alta;
c) lucrătorilor delegaţi de la o întreprindere şi/sau unitate la alta;
d) lucrătorului pus la dispoziţie de către un agent de muncă temporar.
ART. 90
(1) Instruirea la locul de muncă se face după instruirea introductiv-generală şi are ca scop prezentarea riscurilor pentru securitate şi sănătate în muncă, precum şi măsurile şi activităţile de prevenire şi protecţie la nivelul fiecărui loc de muncă, post de lucru şi/sau fiecărei funcţii exercitate.
(2) Instruirea la locul de muncă se face tuturor lucrătorilor prevăzuţi la art. 83, inclusiv la schimbarea locului de muncă în cadrul întreprinderii şi/sau al unităţii.
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana care este delegata din germania la un angajator roman, ... suciu_diana suciu_diana O persoana care este delegata din Germania la un angajator roman, timp de 1 luna ce obligații atrage pentru angajatorul roman? Trebuie ca angajatorul roman ... (vezi toată discuția)
Instruirea introductiv generala CostacheD CostacheD Buna ziua In urma unui control la ITM am primit masura pentru ca instruirea introductiv generala a fost facuta cu o zi inainte de angajare Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Exista un contract de punere la dispozitie pentru o persoana ... Rdee Rdee Exista un contract de punere la dispozitie pentru o persoana care o sa aibe act aditional de telemunca. Partea introductiva pentru instruirea SSM/ PSI, la ... (vezi toată discuția)