Buna ziua! VA ROG sa analizati urmatoarea speta; anul trecut,in timp ce ne judecam in apel cu cei de la ANRP pentru obligatia de a face a aparut legea 193 in care se stipuleaza ca evaluarea terenurilor ce fac obiectul Legii 10,complectata de 165 se face comform grilei notariale din anul anterior emiterii deciziei de catre CNCI si nu dupa grila notariala din 2013 (cum era pana atunci). Hotararea contestata in apel de catre CNCI ne atribuia o suma (circa 19000 eur) calculata conform grilei notariale din 2013,atunci in vigoare,pentru ca legea 193 inca nu aparuse. Apelul a fost respins dar in considerentele hotararii pronuntate,instanta a aratat modul in care CNCI trebuie sa calculeze valoarea despagubirilor cuvenite raportandu-se la grila notariala din anul anterior (2021) si a calculat inclusiv suma cuvenita ca despagubiri. Cu toate acestea CNCI a emis decizia de despagubire pe suma stabilita conform grilei notariale din 2013,motiv pentru care am contestat in instanta aceasta decizie dar surprinzator,Tribunalul ne-a respins actiunea considerand-o neantemeiata! As dori sa stiu punctul dumneavoastra de vedere. Multumesc.
Degeaba va spunem un punct de vedere dacă nu cunoaștem motivarea instantei de fond,felul în care ați redactat și motivat în fapt și în drept actiunea dvs etc.Aveti deschisa calea apelului,teoretic aveți dreptate despăgubirile trebuiau calculate conform ultimilor modificări iar hotărârea tribunalului la prima vedere pare nelegala.Daca nu ați avut av ar c am fi cazul sa va angajați...