In anul 2019 am avut nevoie de asigurari de sanatate pentru o spitalizare de 2 saptamani. Nefiind angajata nicaieri mi le-am platit din buzunar, ca persoana fizica, completand o declaratie unica privind impozitul pe venit si contributii sociale depusa la anaf. In urma investigatiilor medicale si a diagnosticului primit m-am pensionat pe caz de boala, primind si grad de handicap incepand cu luna aprilie 2019. Am anuntat si anaful si casa de asigurari de sanatate (completand toate formularele si hartiile cerute de fiecare in parte) si am considerat aceasta problema rezolvata si incheiata.
Acum 2 zile am primit mail de la banca ca am o poprire pe o suma importanta, organ de executare fiind adm finantelor publice sector 2. Acestia mi-au spus ca banii, in realitate o suma chiar mai mare, reprezinta contributiile de sanatate pe anul 2020 pe care nu le-am platit (impreuna cu dobanzile si penalitatile aferente) si pentru care nu am depus declaratia unica pe anul respectiv. Azi au si incasat banii. In baza caror legi sau reglementari fac acest lucru? Sa ma astept sa primesc acelasi tratament si pentru anii urmatori (2021, 2022)?