avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Beneficiarii OG 105\1999 au facilitati la plata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Beneficiarii OG 1051999 au facilitati la plata impozitului pe pensie, CASS, impozite ...

Beneficiarii OG 1051999 au facilitati la plata impozitului pe,pensie,CASS,impozite si taxe locale.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 10:27, 28 Noiembrie 2022
Articolul 5
Persoanele prevăzute la art. 1, 3 și 3^1 vor beneficia de prevederile prezentei ordonanțe cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care a fost depusă cererea și de următoarele drepturi:
(la 10-06-2021, Partea introductivă a Articolului 5 a fost modificată de Punctul 2, Articolul I din LEGEA nr. 154 din 4 iunie 2021, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 573 din 07 iunie 2021 )
a) asistență medicală și medicamente, în mod gratuit și prioritar, atât în tratament ambulatoriu, cât și pe timpul spitalizărilor;
b) transport urban gratuit cu mijloace de transport în comun aparținând unităților cu capital de stat (autobuz, troleibuz, tramvai, metrou);
c) 6 călătorii dus-întors gratuite, anual, pe calea ferată română, clasa I, cu mijloace de transport auto sau, după caz, cu mijloace fluviale, la alegere; în cadrul numărului de călătorii stabilit pentru titular acesta poate oferi gratuitatea călătoriei și pentru o persoană care să îl însoțească și să îl ajute pe timpul călătoriei;
d) un bilet pe an, gratuit, pentru tratament într-o stațiune balneoclimaterică;
e) scutire de plata taxelor de abonament pentru radio și televizor;
f) prioritate la instalarea unui post telefonic, precum și scutire de plata taxei de abonament;
g) acordarea, la cerere, cu titlu gratuit, a unui loc de veci.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile urmasilor beneficiari ai legii189/2000 cristina spulber cristina spulber Sotul meu a fost beneficiar al Legii189/2000. A decedat acum trei luni. As vrea sa stiu care sunt drepturile mele raportat la Legea 189/2000. (vezi toată discuția)
Scutit de taxe referitor la legea 189/2000 rozsam60 rozsam60 ]Mama mea are hotarare ptr. legea 189/2000si ar vrea sa stie daca este scutit de la taxe si ce fel de taxe?(taxe locuinta,teren,radio-tv,masina)Daca in afara ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 189/2000 justitiabilul justitiabilul Va rog sa-mi raspundeti daca sunt modificari legislative care sa sa schimbe continutul art.5 lit a si e din Legea 189/2000, si care a fi forma lor actuala. (vezi toată discuția)