avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara Va rog o rezolvare la speta de mai jos ! Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara Va rog o rezolvare la speta de mai jos ! Am un vecin ...

Buna seara
Va rog o rezolvare la speta de mai jos !
Am un vecin carui i au murit parintii !Singur la parinti .Are un titlu de propietate 7.5 ha care este pe numele bunicului sau , ca defunct si tatal lui si sotul matusii (acesta murind inainte de eliberarea titlului )inclusi in titlu !
Sotul matusi a facut cerere de 0,5 ha depusa la primarie pentru o suprafața care se afla in titlu !
vecinul vrea sa faca succesiune dupa parinti si partajare voluntara cu copii matusii (sotul matusii decedand si el in acest timp )
Care sunt pasi in acest caz ?
Multumesc frumos pentru ajutor !!
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2022
johnny_1961, utilizator
Cel mai recent răspuns: johnny_1961 , utilizator 20:30, 8 Decembrie 2022
Buna ziua,

Va rog frumos ,putin ajutor !

Multumesc
Buna ziua
Va rog puteti va rog sa ne da ti un sfat vis a vis de speta de mai sus ?
Sau care ar fi primul pas de facut !
Multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2022
johnny_1961, utilizator
Buna ziua!
Cel mai important pas este sa dezbata succesiunea.O poate face la notar sau in instanta.
Buna ziua
Bunurile pentru care se face succesiunea sunt pe titlul de propietate , unde este trecut si sotul matusii decedate (acesta decedand inainte de eminterea titlului de proprietate)
Este nevoie sa vina si copii matusii decedate pentru a face succesiune dupa parintii sai ?
Multumesc frumos!
Radu
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2022
johnny_1961, utilizator
Trebuie sa se prezinte toti descendentii bunicului.Cei ramasi in viata,evident.Daca nu mai sunt copiii,atunci nepotii,care au dreptul la mostenirea parintilor.

Alte discuții în legătură

Succesiuni peste succesiuni mioararadu mioararadu buna ziua am nevoie de un sfat in legatura cu succesiunile facute dupa cei decedati .Astazi am mers sa fac schita casei curtii facute de parintii mei neavand ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune , ce trebuie sa fac transstefan transstefan 2 terenuri intravilan si un teren 1 ha si 3300 mp extravilan este trecut in titlu de propietate al decedatului mostenitori 2 ( adica doua surori) . am ... (vezi toată discuția)
Teren succesiune CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 speta este in felul urmator: x are 3 copii(un baiat si 2 fete) , titlul de proprietate apare pe numele unui singur copil, respectiv bunicul meu, care a ... (vezi toată discuția)