avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlul de proprietate

Buna ziua

Matusa mea care este vaduva are titlu de propietate pe 3 hectare de pamant doar pe numele ei.Ea mai are 2 copii si nu a facut succesiune dupa moartea sotului ei.
Daca vrea sa imi dea mie cu acte cele 3 hectare de pamant pentru a avea grija de ea o poate face fara probleme sau are nevoie de semnaturile celor 2 copii(asa a auzit de la un vecin)
Repet titlul de propietate este doar pe numele ei

Multumesc
Nu este nevoie de semnaturile copiilor.
Va multumesc frumos
Ce inseamna 'titlul de proprietate doar pe numele ei"? Este un teren cumparat de aceasta inainte de casatorie?
Daca este asa, atunci da, poate vinde.
Daca nu, adica terenul a fost cumparat de matusa in timp ce era casatorita, atunci terenul este bun comun, astfel ca jumatate apartine sotului decedat, pentru care mostenitori sunt cei doi copii si matusa. In acest caz, matusa poate vinde jumatate (care ii apartine) + 1/4 din jumatatea sotului decedat (pe care o mosteneste).
Daca persoana este unic proprietar mentionat in titlul de proprietate, nu conteaza ca era sau nu casatorita !
Doamna avocat, daca matusa a cumparat terenul , actul de proprietate este Contractul de vanzare cumparare si in acest caz nu se mai emite titlu de proprietate!!! Ori in speta de fata se vorbeste de spre titlu de proprietate emis doar pe numele matusii.
Si cum trebuie sa procedeze ca sa dea pamantul...????prin notar?ma refer la jumatatea ei si acel 1/4?Poate da si fara succesiune facuta?Copii nu vor sa faca succesiune casa ia ei tot dar nici nu au grija de ea

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
dsmihalea, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in privinta contractului de vanzare-cumparare si a actului de donatie maria_miralena maria_miralena Buna ziua, X este vaduva si are 2 copii: o fata si un baiat. Baiatul este divortat, nu are copii si este cetatean al altei tari, renuntand la cetatenia ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte o mostenire? corina30 corina30 ]Avand testament, la sase luni de la decesul proprietarului (tata) am facut o declaratie de acceptare a mostenirii. Acum, dupa 2 ani si jumatate ceilalti frati ... (vezi toată discuția)