avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am un PFA pe care detin si cod intracomunitar de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am un PFA pe care detin si cod intracomunitar de TVA

Buna ziua! Am un PFA pe care detin si cod intracomunitar de TVA iar in decembrie voi fi plecat cateva zile pentru un client in Franta si nu imi e clar cum ar trebui sa procedez cu partea contabila legata de cazare.

Din ce am inteles, TVA-ul de la cazare nu va fi cu taxare inversa (locul prestarii considerandu-se in cazul unui hotel chiar locul unde este el) deci inteleg ca:

1. Factura o voi lua pe CUI-ul normal si nu declar in D390? Nu depun nici D301?
2. Daca trebuie sa depun D301, cum platesc respectivul TVA si pana cand? Imi va aparea in Ghiseul.ro dupa depunere aceasta suma de plata sau e vreun cont IBAN in care trebuie eu sa fac un transfer bancar?
3. Daca biletele de avion le-am luat de la Tarom si am primit o factura romaneasca, nu am nimic special de facut pentru ea, nu?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Regim tva - factura din ue pentru bilet de avion dobrea.katalina dobrea.katalina O SOCIETATE DIN ROMANIA, CU CAPITAL BELGIAN, PLATESTE FACTURA DE AVION, ORI DE CATE ORI SEFII DIN BELGIA VIN IN ROMANIA. SOCIETATEA DIN GRUP, DIN BELGIA NE ... (vezi toată discuția)
Cum sa plateste tva-ul pentru o munca in strainatate? AlexandruBZS AlexandruBZS Am o mică companie din domeniul construcțiilor și am avea un șantier în străinătate, la un particular în Franța. Privind TVA-ul, ... (vezi toată discuția)
Cumparare bilet de avion jovana jovana Buna ziua, in aprilie am cumparat un bilet de avion, factura este fara tva!! se aplica taxare inversa sau se inreg. factura fara tva, avand in vedere faptul ... (vezi toată discuția)