Bună, am încercat sa vb cu angajatori în privința plecării mele fără preaviz după cum știți vam prezentat într-o întrebare anterioara situația mea cum ca sunt încă în cele 90 de zile perioada de proba dar ei nu vor sa ma lase sa plec ma obliga sa bag preaviz.Ce pot face în aceasta situație?
Si cum anume nu va lasa sa plecati ? doar nu va incuie in sediu ... Nu mai incercati sa vorbiti cu angajatorul , ca nu pe vorbe merge . Le faceti frumusel o notificare ( asa ii puneti titlul - NOTIFICARE ) : Subsemnata .... angajata la ... in functia de ... va notific ca , incepand cu data de... consider incetat contractul meu de munca , in conformitate cu art 31 (3) din Codul Muncii . Puneti data si o semnati . Nu e nevoie sa o motivati in nici un fel . O intocmiti in 2 exemplare , cereti numar de inregistrare si semnatura de primire pe exemplarul care ramane la dvs. , celalalt ramane la firma . Si cam atat ... Bagati de seama , daca acceptati sa mai stati acele zile , iesiti din perioada de proba si nu mai puteti pleca prin simpla notificare .
Bună, seara am uitat sa va întreb tot ce mi-ați spus e valabil și dacă în contract sub menționarea perioadei de proba scrie și ca scrie ca perioada de preaviz e de 20 zile lucrătoare.?
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da , perioada de preaviz priveste incetarea CIM cu alte articole din Codul Muncii ( in caz de demisie , concediere , etc. ) . Acesta e acel articol 31 ( 3 ) : “ Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba , contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa , fara preaviz , la initiativa oricareia dintre parti , fara a fi necesara motivarea acesteia “ . E Lege , trebuie sa o respecte si patronul dvs.
Bună seara.Sa înțeleg ca deși e menționat în contract dacă vreau sa plec atâta timp cât sunt în perioada de proba cea de 90 zile nu sunt obligata sa bag preaviz?