avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile angajatului detasat in strainatate pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile angajatului detasat in strainatate pe termen lung

Buna ziua,
sotul meu este angajart la o firma romano-germana in Romania si incepand cu data de 15 august 2009 a fost detasat pe baza unui act aditional la contractul de munca la firma mama din Germania. Locuieste permanent acolo, fiind inregistrat si la Primaria orasului respectiv de unde a primit un document care certifica dreptul de sedere. Singura problema pe care o are este faptul ca nu poate beneficia de nici un serviciu medical, fiind doar detasat iar toate platile facandu-se in Romania ( sanatate, somaj, pensie etc )Incarcand sa obtina cardul european de sanatate de la Casa de Asigurari de Sanatate i s-a spus ca nu e valabil in cazul lui si ca are nevoie de formularul E106 pe baza caruia se poate inscrie la orice casa de asigurari si medic in Germania. Dar pana la E 106 e nevoie de E 101 de la Casa Nationala de Pensii care am inteles ca este extrem de greu de obtinut ( noi fiind din provincie ) din Bucuresti. De ce nu se pot depune documentele pentru formularul E 101 la Casa Judeteana de Pensii, in judetul in care firma plateste pentru el? Exista o alta varianta pentru acoperirea lui in cazul aparitiei unei probleme de sanatate in afara de birocratia E101+E106 ? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Formular e101.urgent!!!!!! andrea23 andrea23 Buna ziua! Suntem angajati la o firma din Romania,care are un contract de colaborare cu o firma din Germania,si suntem detasati la aceasta firma.Care din ... (vezi toată discuția)
Formular e106 Dinush Dinush Va rog sa ma ajutati si pe mine cu procedurile pentru eliberarea formularului E106. Actele necesare. Daca sediul firmei este intr-un oras, iar salariatul va ... (vezi toată discuția)
E 106 macul rosu macul rosu AM NEVOIE URGENT DE ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA FORMULARULUI E 106!!!!!:(( (vezi toată discuția)