avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plângerea la procesul verbal se poate depune şi la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plângerea la procesul verbal se poate depune şi la la judecătoria ...

Plângerea la procesul verbal se poate depune şi la la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul ?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:22, 6 Decembrie 2022
Depinde de procesul verbal. Daca e pentru un caz legat de codul rutier, nu, se depune doar la judecatoria judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are sediul sectia de politie respectiva. Ar trebui sa fie scris in PV.
Articolul 109 din OUG 195/2002
(9) Prevederile prezentei ordonanțe de urgență referitoare la contravenții se completează cu cele ale Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare, dacă prin prezenta ordonanță de urgență nu se dispune altfel.

Articolul 118
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este instanta competenta? tucalan tucalan In cazul savarsirii contraventiilor instanta competenta sa judece plangerile contraventionale formulate impotriva pv,ramane tot instanta in a carei ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera ºi comportament inadecvat lucrator de politie aslan02 aslan02 in data de 1.08.13 am traversat(ca pieton) intersectia gen vasile milea cu bd iuliu maniu, dinspre statia de metrou politehnica.In momentul in care mai aveam 2 ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta fetesti mihaitode mihaitode Buna ziua! Am primit o amenda ca am circulat pe podul de la fetesti, pe motiv ca am circulat fara a detine rovinieta valabila. Am platit aveasta rovinieta cu o ... (vezi toată discuția)