avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata opțională la cass
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata opțională la cass

buna ziua.Nu mai am contract de munca incepand din luna august ,si am contract de chirie inregistrat la ANAF (ca si valoare se incadreaza in plafon pt a nu plati sanatate) dar as dori optional din decembrie sa-mi platesc pe 1 an la sanatate pentru a fi asigurata.Cum ar trebui sa procedez?Multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: slimline.infratrainer , utilizator 08:08, 8 Decembrie 2022
Depueneti Declaratia unica si bifati la sectiunea CASS din Capitolul II - la 6 salarii minime 6 x 2550 = 15300 - CASS datorat 10% = 1530 lei . Plata pana la 25.05.2023 .
Din momentul depunerii Declaratiei sunteti asigurata 12 luni .
multumesc mul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit, cas, cass oana.osc oana.osc Bună ziua! În luna iunie a acestui an, am încetat contractul de muncă cu agenția la care lucram, în scopul reorientării profesionale. În iulie, am ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica pe 2023 Alo2016 Alo2016 In Declaratia Unica pe 2023, daca venitul efectiv realizat in 2022 este practic acelasi cu cel estimat prin Declaratia Unica depusa pe 2022, pot sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)