avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Probleme chirias/Obligatii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Probleme chirias/Obligatii

Buna seara,

Acum un an am semnat un contract de inchiriere cu un fost coleg de munca(s-a stabilit suma platii lunare, valabilitatea contractului fiind pe un termen de 1 an), acesta a fost inregistrat la ANAF, iar pe toata perioada de un an, totul a mers foarte bine.
In urma intelegerii din ambele parti de acum aproape o luna, s-a decis reinoirea contractului pe aceeasi suma ca si acum un an(semnatura de ambele parti)
Din pacate nu am apucat sa inregistrez acest contract la ANAF, iar aceasta persoana nu a mai platit deloc facturile si ignora intentionat mail-urile si mesajele whatsapp.
Daca acest lucru persista si avand un contract care nu este inca inregistrat la ANAF, mai am vreo obligatie fata de aceasta persoana ? poate fi data afara aceasta persoana ? am fost instiintat ca si in conditiile in care nu este inregistrat, aceste obligatii se mentin, este adevarat ?
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2022
andrei_25, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei_25 , utilizator 20:41, 7 Decembrie 2022
Raspunsul este conditionat de clauzele reciproc asumate in contractul de locatiune
In contract ati prevazut rezilerea contrctului in caz ca locatarul nu se achita de obligatiile asumate?
Initial notificati oficial locatarul cu obligatia achitarii obligatiilor financiare=chirie+utilitati-sub sanctiunea obligari la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
da, acest contract stipuleaza rezilierea in caz de neplata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi/proprietari Keith3 Keith3 Am inchiriat apartamentul pe o perioada de sase luni, insa chiriasii nu au platit nici una dintre utilitati, intretinere, gaz, lumina, internet. Si nici chiria ... (vezi toată discuția)
Probleme cu chiriașul Busuioc Ovidiu Busuioc Ovidiu Am o garsoniera inchiriata cu contract inregistrat la a.n.a.f.,ne mobilata. Chiriasul si-a cumparat mobila,intre timp a aparut egrasie in garsoniera. Chiriasul ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias oana1999 oana1999 Buna ziua, din luna ianuarie 2019 am inchiriat unui domn apartamentul meu pe un an, dar nu a platit chiria pe luna martie, nici intretinerea din luna ... (vezi toată discuția)