avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot sa angajez un minor in vârsta de 16 ani intr-un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot sa angajez un minor in vârsta de 16 ani intr-un magazin ...

Pot sa angajez un minor in vârsta de 16 ani intr-un magazin care vinde țigări?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat , Avocat 00:00, 10 Decembrie 2022
In România, angajarea minorilor în vârstă de sub 18 ani este reglementată de Legea nr. 319/2006 privind protecția muncii a minorilor și de Normele metodologice de aplicare a acestei legi. Potrivit acestor acte normative, angajarea minorilor în vârstă de sub 16 ani este interzisă, iar angajarea minorilor în vârstă de 16-18 ani este permisă numai în condiții speciale și în activități care nu pun în pericol sănătatea și siguranța lor. Angajarea unui minor într-un magazin care vinde țigări nu este considerată o activitate care respectă aceste condiții, așa că nu este permisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente protectia muncii alexandralincu alexandralincu Buna ziua, Am nevoie sa mi indicati unde as putea sa gasesc informatii referitoare la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca in materie de protectie ... (vezi toată discuția)
Activitate alpinist utilitar dupa 45 ani. myrk34 myrk34 Va salut. Va rog cu mult respect sa-mi spuneti daca mai pot continua activitatea de alpinist utilitar (industrial) in cadrul societatii unde imi desfasor ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudini si protectia muncii Elena_Aurelia Elena_Aurelia Buna ziua,am o nelamurire sunt angajata la firma parintilor mei si nu stiu cum sa fac fisa de protectia muncii,de unde sa fac rost,firma are decat un ... (vezi toată discuția)